sâmbătă, 27 august 2022

IN CONCEDIU-IN MEHEDINTI

 

JURNAL DE CONCEDIU – SEJUR LA CONACU' BOIERULUI PONOARELE

De dimineata, am pornit din nou la drum. De data aceasta spre jud. Mehedinti, mai precis la Conacu’ Boierului din Ponoarele. Desi sambata, drumul a fost destul de aglomerat, insa s-a circulat foarte bine, pentru ca am ajuns exact la ora preconizata de waze cand am plecat de acasa.



Pentru ca stiam ca vom face in jur de 5 ore, aseara tarziu, mi-a venit ideea ca trebuie sa lucrez ceva, dar nu stiam ce: la paturica lui Matei nu am cum, pentru ca este crosetata si nu pot lucra fara sa ma uit la lucru, iar la puloverul socrelei nu am cum, pentru ca am ajuns la partea unde trebuie sa scad si este putin mai complicat. Drept pentru care, am intrat pe canalul Violettei si am vrut sa vad care este primul tutorial despre o piesa tricotata. Ei bine, este tot o paturica pentru bebelus 😂, insa destul de usoara, cu bob de orez. Drept pentru care, dimineata, in mare viteza, am luat doua gheme consistente din arhiva de fire, andrele nr 4, centimetrul si, pe tot drumul, am lucrat.

Cand am ajuns la Conac, ne-am odihnit putin, dupa care am servit pranzul. Azi bucatarul a avut chef sa faca o ciorbita de burta si o supa crema de mazare. Si eu si sotul am optat pentru ciorbita de burta-DELICIOASA.




Cand am vazut ce portie generoasa de ciorbita ne-au servit, nu stiam ce sa luam la felul doi. In final ne-am hotarat la un platou boieresc, in ideea ca are carne mai putina si nu e chiar atat de mult. Ne-am inselat😄. Si de data aceasta, totul a fost delicios. Eu am servit toata fasolea batuta cu muraturi si cu mamaliga.


In jur de ora 16, afara s-a incalzit foarte tare, asa ca ne-am delectat in camera cu filmele de pe Diva.

Spre seara, am iesit totusi sa ne plimbam putin si am descoperit ca Podul lui Dumnezeu se afla la o distanta de aproximativ 300 m de conac.



Tot langa Conac se afla si biserica satului, unde vom merge maine si luni la slujba.


Si cateva poze cu peisajul din apropierea conacului.










Niciun comentariu: