marți, 9 august 2022

JURNAL

 

JURNAL…….OCAZIONAL (8)

Imi place vara pentru multitudinea de fructe si legume, sunt cea mai fericita in aceasta perioada. Imi place vara pentru ca ador apa si nu refuz o balaceala buna. Insa nu imi place deloc vara, din cauza temeperaturilor mari. Rezist foarte bine la frig, nu si la caldura.

Din cauza acestor zile toride sunt restantiera la tot si la toate, dar ii dau Slava lui Dumnezeu ca suntem sanatosi si ne rugam sa ne dea putere sa trecem cu bine si de canicula. Multe postari asteapta sa fie finalizate si puse pe blog, cateva carti asteapta sa fie terminate, lucrul de mana sta si el cuminte si isi asteapta randul. Nu imi aduc aminte sa fi fost alta perioada in viata mea, in care sa fiu atat de dezorganizata.

Nici la conserve nu stau foarte bine. Am decis ca, incepand din acest an, sa fac conserve doar pentru familia noastra, fara a mai oferi si spre vanzare. Pana acum stam foarte bine la conservele de fructe din perioada mai-iulie. In ceea ce priveste legumele, am facut doar sucul de rosii. Saptamana aceasta merg la parintii mei sa coc vinetele si restul, in septembrie, dupa ce vin din concediu, pentru ca lista de bunatati ce urmeaza a umple camara este destul de lunga.

Saptamana trecuta Andreea si micul Matei au fost la noi, pentru ca Mihai a fost racit si nu a vrut sa le dea si lor raceala. Bucurie mare pentru noi, bunicii. Bineinteles ca programul a fost facut de puiul mic. 😀. El a beneficiat de toata atentia noastra.

In aceste zile fierbinti, am renuntat si la plimbari. Cel mai bine este acasa, unde incercam sa avem ceva racoare, fara a folosi aerul conditionat din motive de sanatate. Sufrageria si bucataria sunt pe partea de sud, asa ca, este soare in balcon de dimineata pana putin dupa-amiaza. Ca sa oprim razele fierbinti, am cumparat un material mai subtire, deschis la culoare si ceva mai ieftin si am facut draperii. Dimineata, aerisim foarte bine si, cand plecam la serviciu inchidem geamurile si tragem draperiile. Este muuulllt mai bine. Chiar si florile sunt mai vesele, pentru ca nu le mai ard razele soarelui. Dormitoarele, in schimb, sunt pe partea de nord si acolo este ceva mai racoare.

            Ne pregatim de concediu, abia astept sa ne odihnim si sa ne incarcam bateriile.

 

3 comentarii:

Andreea spunea...

Multă sănătate, încetișor le veți face pe toate! Canicula ne moleșește pe toți!
La noi a fost a fost înnorat in ultimele doua zile, afară era plăcut dar in casă nădușeală! Nici noi nu prea am pornit clima din cauza fetițelor care mișună peste tot. As dori și eu luna aceasta să îmi cumpăr draperii la sufragerie, acolo avem umbra doar dimineața, dar în special m-am gândit pentru a proteja mobila, să nu se decoloreze de la soare.
Mă bucur pentru dumneavoastră că ați avut un timp frumos cu nepoțelul, acestea vor rămâne cele mai prețioase amintiri. Nu uitați să faceți și fotografii împreună!
Va îmbrățișez! Îmi face plăcere să vă citesc blogul!

din casuta noastra spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
din casuta noastra spunea...

Andreea, si eu te imbratisez.