vineri, 31 ianuarie 2020

CALATORII


SINAIA, O MARE DRAGOSTE


Stiind ca ultimul week-end din ianuarie este o minivacanta, avand doua zile libere (Ziua societatii la care lucram si Ziua Unirii), inca din octombrie ne-am propus sa ajungem la Sinaia, o statiune draga sufletului nostru, dar pe care am ocolit-o in ultimii ani din cauza aglomeratiei. Am riscat totusi si am mers. Nu pot sa spun decat ca a fost minunat, desi foarte aglomerat.
Pentru cazare, am dorit o locatie foarte aproape de centru, asa ca am ales vila „Hotel Regal 1880” o vila veche renovata de curand. Vila se afla foarte aproape de Hotel Palace, iar una dintre iesiri este spre parc. Atmosfera retro pastrata la restaurare, ambianta locului, amabilitatea personalului, totul a facut sa ne simtim minunat si sa ne dorim sa revenim. Camerele au numere, dar si nume de personalitati: Ferdinand, Maria, Nicolae, Carol I, Carol II, Josephine, etc. Noi am stat la Jospehine, camera din fotografiile de mai jos. Pentru ca, pe booking fotografiile sunt bine realizate, de data aceasta vi le-am prezentat pe cele de acolo.



 (sursa: internet)

Joi, am pornit spre Sinaia in jur de ora 13, nu inainte de a ne lua de la Mc Donalds cafeluta ce urma a fi savutata pe drum.


Am ajuns in jur de ora 15, asa ca ne-am cazat si am pornit sa ne plimbam prin centru, bineinteles si in cautarea unui restaurant, pentru a servi un pranz intarziat. La recomandarea doamnei de la receptia vilei ne-am oprit la Restaurantul Carpati. Ambianta placuta, mancare delicioasa la preturi accesibile si….cel mai important la “gradul” nostru de infometare……servire rapida.
Cu burtica plina, ne-am continuat plimbarea prin vechiul oras. Desi au aparut multe constructii noi, inca isi pastreaza frumusetea. Plimbarea s-a incheiat destul de tarziu, cand, obositi, ne-am retras la vila pentru odihna. Seara, am ales sa servim ceva usor in camera, pentru ca in oras aglomeratia era din ce in ce mai mare.
Vineri, dimineata devreme, am pornit spre Busteni pentru a incerca sa ne plimbam prin oras. Maaare greseala: atat pentru faptul ca drumul a fost destul de aglomerat, cat si pentru faptul ca la intoarcere nu am gasit loc de parcare. Dupa-amiaza, ne-am plimbat prin parc si, la insisntentele sotului, am patinat. Doamne, ce senzatie placuta, de zbor, de eliberare. A fost o ora minunata. Sper ca timpul sa imi permita sa mai merg la patinoar in zilele de week-end.
Seara tarziu am gasit loc de parcare aproape de vila, asa ca am zis ca masinuta va sta linistita pana cand vom pleca acasa.
Sambata dimineata, dupa un somn odihnitor, fara griji, fara telefon care sa sune si dupa un mic dejun copios, am pornit pe jos spre manastirea Sinaia si spre Castelul Peles cu gandul de a-l vizita. Desi am plecat destul de devreme, cand am ajuns la castel era ceva lume care astepta, asa ca am renuntat. Am admirat Pelesul si Pelisorul doar de afara, ne-am bucurat de timpul frumos si am pornit spre oras. Cand noi coboram, lume foarte multa urca spre castel. Cand am ajuns in centrul orasului, ne-am oprit, de data aceasta, la restaurantul Bucegi pentru a servi pranzul. Restaurant elegant, meniu bogat si delicios, preturi acceptabile, asa ca il recomand cu mare drag.



Dupa o masa copioasa, am vrut sa savuram o cafeluta, dar undeva aproape de vila, pentru ca oboseala si-a facut simtita prezenta. Si pentru o cafeluta buna, ne-am oprit la micul bistro de la intrarea in parc. Soarele placut ne incalzea cu razele lui, cafeluta delicioasa, atmosfera din jur, toate ne-au mers la suflet.

Duminica dimineata, dupa ce am participat la Sfanta Liturghie, am pornit spre casa, pentru a evita aglomeratia. Si tare bine am facut, pentru ca desi doar ora 12,00 se circula in coloana.
Una peste alta a fost o minivacanta reusita, dar parca mai mult mi-ar fi placut sa ma plimb prin ninsoare si sa simt zapada cum scartaie sub bocanci.



Niciun comentariu: