duminică, 4 decembrie 2022

PILDA

 

MINUNEA SFANTULUI NICOLAE

Despre aceasta minune a Sfantului Nicolae am auzit relativ recent. Mi-a povestit-o sora mea, care a auzit-o chiar de la doamna care a fost martora acestui eveniment.

La o colega de servicu a surorii mele au venit din Basarabia-Chisinau doua doamne: una de vreo 72 de ani, cealalta de 92 de ani.

Desi inaintata-n varsta, doamna de 92 de ani – Nadia - era perfect lucida, vorbind fluent limba rusa si limba engleza. Doamna Nadia a povestit ca prin anii 1952-1953 era bona baietelului unui demnitar al Republicii Sovietice Moldova. Ea avea o valiza micuta care, pe capac, in interior, avea lipita o icoana a Sfantului Nicolae. Baietelul, de 4-5 ani, a vazut icoana si a intrebat:

-Nadia, cine este acesta?

-Acesta este bunicul meu, a raspuns ea.

De multe ori Nadia cand era singura cu copilul ii spunea:

-Tu joaca-te, ca eu ma duc sa vorbesc cu bunicul.

Intr-una din zile, Nadiei i-a decedat o ruda si a fost nevoita sa mearga la inmormantare, luand cu ea si valiza. In urma, baietelul de care avea ea grija a iesit pe balcon si a cazut de la etajul patru. Au sarit vecinii, a venit salvarea si au dus copilul la spital. Spre uimirea tuturor, in urma cazaturii, copilul traia. La spital i s-au facut multe investigatii si s-a constatat ca nu avea absolut nimic. Ajuns acasa, parintii l-au intrebat:

-Cum de n-ai patit nimic, desi ai cazut de la etajul patru?

Copilul a raspuns:

-M-a prins in brate bunicul Nadiei?

-Care bunic?, au intrebat parintii

-Cel din valiza, a raspuns baietelul.

Cand s-a inapoiat Nadia de unde fusese plecata, parintii copilului i-au spus:

-Nadia, sa ne arati ce ai in valiza.

Biata Nadia s-a speriat, crezand ca va fi pedepsita pentru icoana pe care o avea. Cand a deschis valiza, copilul a aratat cu degetul si a spus:

-Uitati-va, el m-a prins in brate.

In fata minunii evidente, desi timpurile erau grele, copilul a fost botezat, iar parintii lui s-au cununat si au dus in continuare o viata crestineasca.


(sursa: monah Pimen Vlad – Povestiri duhovnicesti)

Niciun comentariu: