marți, 6 decembrie 2022

CUVANT DE FOLOS

 CUVINTE DE FOLOS PENTRU MIRENI (IV)

-Ce rugaciuni si carti de rugaciune recomandati mirenilor?”.

-Nu ma gandesc sa amintesc aici rugaciunile tipicului zilei, care se fac si e bine ca se fac. Ma gandesc mai mult la ceva permanent, nu ataT la a insirui cuvinte, cat la a te educa si a antrena iubire intr-o stare de simtire, de vibratie a sufletului tau. O clipa poate fi un timp, si o suspinare poate sa fie o rugaciune. Aceasta tresarire cu finetea unei suspinari as incerca sa o recomand.

“Daca crestinul, cand sta la rugaciune, numai atunci se roaga, unul ca acesta nicidecum nu se roaga”, ne spune Patericul.

Este vorba deci de a-L face simtit pe Dumnezeu, pe Maica Domnului si pe oricare sfant, cu inima ta, continuu. Aceasta ar tine luminita sufletului tau aprinsa, si va fi mai greu ca acel suflet sa fie atacat de diavolul. Trebuie stiut ca mult se teme diavolul de omul treaz!

Rugaciunea este un mijloc neaparat folositor, dar trezvia este un scop atins.

Recomand rugaciuni catre Scumpul nostru Mantuitor, catre Maica Domnului, mangaierea neadormita a sufletelor noastre (mai ales Paraclisele), catre Sfantul Inger Pazitor (canonul) si la nevoie sau din evlavie la orice sfant.

Carti de rugaciune – pentru oricine -, cele care sunt, ca de altfel e nevoie mai mult de….inima ta.

(sursa: arhimandrit Arsenie Papacioc – Mici indemnuri spre mantuire)

Niciun comentariu: