miercuri, 26 ianuarie 2022

JURNAL DE MINIVACANTA

 

Minivacanta de ianuarie – ultima zi

 Doamne, ce dimineata frumoasa de iarna a fost duminica. Aerul curat, linistea dintr-o dimineata libera, soare si zapada geruita. Am pornit spre biserica sa participam la Sfanta Liturghie, cu dorinta ca dupa terminare sa mergem sa ne plimbam spre Vila Bran sau la partia mica de schi din apropiere.

M-a uimit biserica din Predelut, mare, frumoasa si spatioasa. La strana doi baieti tineri care au cantat tare frumos. Sfanta Liturghie s-a desfasurat in mare liniste, nimeni nu se foia, nimeni nu se plimba prin biserica. O placere sa asculti slujba.

Dupa Sfanta Liturghie, am pornit voiosi spre cele doua locatii pe care doream sa le vizitam. Numai ca bucuria a fost de scurta durata, doar pana cand am ajuns in centrul Branului, unde am dat de coloana de masini. Ok, stanga imprejur si modificare de plan. Am mers la pensiune, am servit dejunul, dupa care am pornit la pas pe ulitele satului.


Am revenit dupa vreo doua ore de plimbare, frigurosi si ne-am bucurat de caldura placuta din camera. Sotul a mers sa intrebe daca poate sa primeasca o tuica fiarta. Bineinteles ca nu a fost refuzat si, ne-au adus in camera o “crampa” fierbinte. Cand am coborat la masa de seara, am constatat ca ulterior au fost si altii care au cerut acest balsam impotriva frigului.


Seara ne-am delectat cu filme vizionate la Netlfix si pregatirea bagajelor.

Luni dimineata, dupa micul dejun, am pornit spre casa. Am pus pe domnul Waze, care ne-a spus ca in jur de ora 13.30 suntem acasa. Nu a fost chiar asa, pentru ca DN 1 s-a aglomerat extrem de repede, astfel ca, la ora 11, cand mai aveam doar 2 kilometri ca sa intram in soseaua principala, traficul s-a blocat, asa ca cei 2 km i-am facut in 2 ore. Da, am spus bine: 2 ore.

Cand am vazut ca pe DN 1 masinile inainteaza extrem de putin, am ales sa mergem pe varianta spre Cheia. Asa am vazut cat de lunga era coloana de masini pe sensul spre Bucuresti. Erau masini pe ambele benzi, care asteptau cuminti, pana la terminarea serpetinelor de pe Timis.

La Sacele ne-am oprit la un Penny si am luat cate ceva de mancare, pentru ca deja Waze ne atentiona ca ajungem acasa in jur de ora 15.30. Insa, am ajuns acasa la ora 17.30, pentru ca si pe aceasta ruta au fost ambuteiaje dincolo de Cheia, din cauza celor doua bariere si a aglomeratiei din orasul Valeni.

Radu si-a dorit o caciula ca a mea, asa ca, inainte de a pleca de la pensiune am montat ochiurile pe andrele. Ei bine, am terminat caciula pana cand am ajuns acasa.:)))

acum asteapta sa fie cusuta

A fost o minivacanta care ne-a mers la suflet, in care ne-am recreat si ne-am odihnit. 



Niciun comentariu: