duminică, 23 ianuarie 2022

JURNAL DE MINIVACANTA

 

Minivacanta de ianuarie


Ca in fiecare an, ziua de 22 Ianuarie, pentru salariatii societatii la care lucrez, este zi libera. Daca aceasta zi este o zi nelucratoare, atunci ziua libera este cu o zi inainte sau dupa. Anul acesta ziua libera a fost 21 ianuarie. Si, pentru ca si 24 Ianuarie este liber, am obtinut o minivacanta, de care ne bucuram la Bran-pensiunea “Eden by the Mountain”. Pentru a ne bucura cat mai mult de iarna, munte si aer curat, am pornit la drum joi, imediat dupa terminarea programului de lucru.

Bineinteles ca nu am pornit la drum fara cafeluta. Deci, inarmata cu cafeluta si lucrul de mana-un snud comanda de la sot, iar sotul inarmat doar cu cafeluta, fiind pilotul masinii, am pornit la drum.


Waze ne-a indicat ca ruta DN1. Cu emotie privind ora la care vom ajunge (doar 2 ore), am mers, ca de fiecare data, pe mana lui Waze. Ei bine, nesperat! Am ajuns exact la ora indicata de Waze.

Ne-am cazat, ne-am tras sufletul si….la masa, dupa care la odihna. Cam atat.

Asa cum v-am obisnuit, cateva cuvinte despre pensiune. “Eden by the mountain” este situata in Predelut, la aproximativ 2 km de centrul localitatii Bran. Astfel, linistea este asigurata. Nu este foarte mare, insa este placuta.

Camera este mare si luminoasa. Caldura potrivita. Nici foarte cald, sa nu poti respira, dar nici racoare. Atat cat sa stai comod imbracat si sa te relaxezi.

Mancarea este delicioasa si din belsug, iar personalul foarte amabil, chiar si atunci cand, din pacate, sunt turisti certati cu codul bunelor maniere. Eu una m-am indragostit de muraturile servite si care am inteles ca sunt puse de personalul angajat. Vineri, fiind zi de post, am intrebat daca ne pot prepara ceva de post. Raspunsul a fost afirmativ si ne-au servit la pranz ciorbita de legume, iar seara legume la gratar, desi sunt convinsa ca ma repet, au fost delicioase.

Stiti ca sunt doua lucruri la care sunt foarte atenta de fiecare data: primul este wi-fi. Ei bine, desi in week-end pensiunea a fost plina, net-ul a functionat fara probleme, iar al doilea este cafeaua fara cofeina –am servit o cafea minunata.

Un alt aspect care mi-a placut, a fost acela ca la restaurantul pensiunii pot servi masa doar turistii cazati, ceea ce mi se pare un lucru de apreciat, mai ales in aceasta perioada.

Pensiunea este relativ noua, are doar un an de functionare, iar dorinta proprietarilor este aceea de a o extinde. Eu una le urez succes si recomand aceasta pensiune.


asa se vede de la fereastra

Un comentariu:

Andreea spunea...

Concediu plăcut va doresc!