marți, 25 ianuarie 2022

JURNAL DE MINIVACANTA

 

Minivacanta de ianuarie – a doua zi

 

Toata noaptea a nins, iar sambata dimineata cand ne-am trezit am dat nasul cu o dimineata autentica de iarna: ger, soare si zapada sclipind. Cum sa ne bucuram cel mai bine de o astfel de zi? Nimic mai simplu – mergand la Cheile Gradistei. Stiam de anul trecut ca, si daca este aglomeratie, au destule locuri de parcare. La ora 11, cand am ajuns noi, nu am stat foarte mult in coloana pentru a achita taxa, iar cand am mers la parcare, am vazut ca deja au mai amenajat o suprafata destul de mare.

Pe partiile de schi, pe partia pentru sanius, lume multa, copii si mai multi, veselie si bucurie.




Ne-am plimbat in jurul partiilor, dupa care am ales sa pornim mai sus, spre partia de biatlon. In dreptul acesteia, am ales sa mergem in partea stanga, pentru a vedea unde se termina aceasta partie. Nu am ajuns la terminarea partiei, pentru ca, la un moment dat, am vazut afisul unei cafenele, care m-a mirat.



Carti??? Nu se poate. Am mers sa vedem daca am citit bine sau nu. Sa stiti ca chiar am citit bine. Mergand foarte putin, am ajuns la cafeneaua T-Shop. De afara nimic nu ne-a pregatit pentru ceea ce am gasit in interior. Ei bine, am gasit o cafenea foarte cocheta, unde se poate servi ceai si cafea fierbinti, sau un sirop de casa de diverse arome. Toate acestea, odihnindu-te in fotolii sau canapele foarte comode. Intr-o parte a cafenelei se afla rafturi cu carti atat pentru adulti, cat si pentru copii. Minunat! Ce nu poti servi aici sunt bauturile alcoolice. Din pacate, nu am putut face poze decat la rafturile cu carti, intrucat nu am vrut sa deranjez turistii aflati acolo.




Ne-am plimbat, am admirat schiorii, ne-am bucurat de soare si zapada. Insa burticile noastre au inceput sa planga de foame, astfel ca, am pornit spre pensiune unde ne astepta o delicioasa ciorba de fasole cu ciolan afumat, insotita de o delicioasa salata de ceapa rosie.

Dupa oboseala de dimineata si masa copioasa, ne-am retras la camera pentru odihna. Ne-a ajutat si vremea de afara la o astfel de decizie, intrucat s-a innorat, a inceput sa bata vantul si sa ninga. Ce bine e la caldurica.

Niciun comentariu: