duminică, 24 ianuarie 2021

WEEK-END LA BRAN

 

Week-end la Bran – prima zi

 Pentru ca ziua de vineri a fost zi libera, fiind data de “nastere” a companiei in care lucram, am hotarat sa dedicam acest week-end unei plimbari la Bran. Initial, eu am vrut sa mergem tot la Conacul Bratescu, insa toti ai casei m-au convins sa aleg alta locatie. Ei bine, am facut rezervare la Hotel Emire Boutique, fara a mai studia recenziile. Pur si simplu am cautat ceva care sa duca spre ideea de conac.

Sejurul a fost de 3 nopti, incepand cu ziua de joi, asa ca, dupa orele de program am pornit la drum, nu inainte de a ne opri la McDonald sa ne luam cafea pentru drum.

Aici, experienta a fost minunata. Pe langa cafea buna (pe care, de altfe, o stim), mi-a mers la suflet atitudinea personalului. Le multumesc pentru cele cateva minunte petrecute impreuna.



Am riscat si am pornit spre Bran pe DN1. De data aceasta am ajuns la destinatie, exact asa cum ne-a spus Waze. Cand am ajuns vremea era destul de rece si un vant, de zbura totul in jurul nostru. Dupa ce ne-am cazat si ne-am tras putin sufletul, am coborat la masa.

Hotelul Emire Boutique este amplasat doar la 3 km de centrul localitatii Bran, intr-o zona foarte linistita (acum, cred ca mai putin linistita vara, avand in vedere constructia care se ridica chiar in fata hotelului). Cand am ajuns in curtea hotelului, acesta nu ne-a spus mare lucru, insa de cum am intrat ne-am dat seama ca este gandit de asa natura incat sa te relaxezi, sa lasi la intrare toate problemele. Cel sau cei care au gandit si construit acest hotel au avut foarte multa inspiratie si au facut totul de asa natura incat sa ii “oblige” pe turisti la relaxare. Camere mari (cel putin a noastra asa a fost), cu mobilier de calitate, paturile extrem de confortabile, foarte mare atentie la detalii. Fotografiile de pe site-ul hotelului sau de pe booking arata exact ceea ce va spun. La acestea adaug si eu cateva facute inainte de momentul plecarii.




Din pacate, sunt convinsa ca cei care l-au gandit si construit si cei care il administreaza azi sunt persoane total diferite, care privesc din perspective diferite turistul si nevoile lui. De ce spun asta? Asa cum am zis camera a fost foarte confortabila si ne-am simtit minunat. Insa, desi hotel cotat la 4 stele, de joi de cand am sosit, camerista nu ne-a vizitat pentru ridicarea gunoiului si schimbarea prosoapelor decat sambata seara, cand am solicitat acest lucru in mod expres. Inadmisibil.

La restaurant, atitudinea personalului ireprosabila. Personal tanar, zambaret si foarte amabil. Preparatele excelent gatite de bucatar, insa meniul foarte putin diversificat. Se regaseau extrem de putine preparate si acestea banale. Nici un preparat care sa te faca sa il comanzi imediat. Nu mai vorbesc de micul dejun: foarte saracacios in oferta. La fel spun, pentru un hotel de 4 stele nu mi se pare normal. Si inca un lucru care m-a lasat masca: mesele nu erau acoperite cu fete de masa. Cred ca nici nu trebuia, avand in vedere ca acestea erau din lemn foarte frumos lacuit. Daaar…..suporturile pentru farfurii erau coli de hartie de tip A3, care erau asezate in momentul in care clientul se aseza la masa. J)).

Consider ca raportul calitate-pret este disproportionat, asa ca acest hotel nu va apare pe lista locatiilor la care as dori sa ma cazez. Doar daca se va schimba ceva.

 

Niciun comentariu: