duminică, 3 ianuarie 2021

NOUL AN

     

PRIMELE ZILE ALE ANULUI 2021

 

Dupa o petrecere de revelion “de pandemie” foarte reusita unde chiar au fost respectate toate conditiile, in dimineata zile de 1 Ianuarie, pe o ploaie marunta si deasa, am pornit spre statiune (cu masina, bineteles) pentru a participa la Liturghie. Dupa Liturghie am vrut sa ne intoarcem la pensiune insa, cand am vazut statiunea plina de turisti care se plimbau prin ploaie, ne-am razgandit si am facut si noi acelasi lucru: plimbat prin ploaie. Si, ca totul sa fie si mai frumos, la una dintre cafenele am gasit cafea fara cofeina pe care am servit-o afara, pe terasa, alaturi de un delicios vin fiert.





Intorsi la pensiune, am servit pranzul si ne-am refugiat in camera pentru ca ploaia s-a intetit foarte mult si nu mai era de stat pe afara. In camera cald, placut, afara se auzea ploaia, o atmosfera excelenta pentru filmele de Craciun. Am vazut cateva pe Netflix.

Seara, dupa cina, a fost focul de tabara, insotit de Plugusor si alte urari specifice, toate udate cu vin fiert sau ceai fierbinte, alaturi de porumb fiert. Ymmm, delicios.


In dimineata zilei de 2 Ianuarie, dupa o noapte geroasa, totul in jur era acoperit de promoroaca, iar masinile inghetate bocna.




Am servit micul dejun, am facut bagajele si, cat sotul s-a ocupat de incalzirea masinii si pregatirea ei pentru drum, eu am facut cateva (mai multe chiar) poze. Peisajul era incantator. Soarele care facea ca promoroaca sa straluceasca, focurile de la cosurile caselor, cate un latrat de caine, totul a creat o atmosfera de basm, tocmai buna pentru a regreta plecarea.

Despre drum nu va pot spune decat ca, daca la plecare Waze ne spunea ca ora sosirii este 16.40, am ajuns la ora 18.30. Pana la Brasov s-a circulat minunat, de la Brasov pana la Sacele in coloana, iar pana la Cheia, ingrozitor. Insa, cat am stat in trafic, ne-am bucurat de zapada din padure.




 De la Cheia s-a circulat destul de greu, in coloana, cu momente in care s-a mai si stat.

Singura oprire de 30 minute a fost la Manastirea Sf Dumitru de la Sighisoara. Am vrut tare mult sa ajungem la aceasta manastire si sa aprindem o lumanare la mormantul parintelului Ghelasie, pe care, din pacate nu am reusit sa il cunoastem, dar din predicile caruia am avut foarte multe de invatat.

3 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

La multi ani!tare frumos ati petrecut

Ema spunea...

Va citesc cu bucurie fiecare postare de pe blog.
Si noi avem regretul că, deși trecem prin Sighișoara de cel puțin 3- 4 ori pe an, nu am reușit să il cunoastem pe părintele Ghelasie. Ne propusesem asta cu ceva timp in urma si tare ne pare rău ca nu am dus acest gând până la capăt.
Vă multumesc pentru pozele de la mănăstire și va multumesc pentru tot ce scrieti aici!
Doamne ajută si La mulți ani!

din casuta noastra spunea...

Irina, La multi ani si tie, cu sanatate si multe bucurii!
Ema, La multi ani, cu sanatate si multe bucurii. Si eu iti multumesc pentru ca vii mereu "in casuta noastra" si ma bucur tare mult ca iti place ceea ce cu drag impartasesc cu voi.