joi, 21 aprilie 2022

UNA-ALTA

 

MARTI-SAPTAMANA MARE

 

Ei bine, in cea de-a doua zi din saptamana aceasta, lucrurile nu au mai mers atat de usor. A fost o zi plina de ispite.

De la serviciu, directia acasa, pentru a reusi sa fac cojile pentru ecler inainte de a merge la denie. Aceasta a fost dorinta mea, insa nu asa au stat lucrurile, pentru ca au aparut ispitele. Nici nu am inceput bine aluatul, ca s-a stricat mixerul. Ce ma fac eu fara batranelul meu Severin? Il folosesc de 12 ani, mai bine zis, il “chinui” de atatia ani de zile. Mi-e si teama sa ma gandesc ca va trebui sa cumpar altul. Imi puteti recomanda un mixer serios, rezistent?

Am transferat imediat aluatul in bolul de la robot si l-am terminat. Am pus prima tava la copt si a iesit minunat. Am pus-o pe a doua si am plecat sa ma imbrac pentru denie. Doar un minut am intarziat si am ratat a doua tava. La rebuturi. Am inchis cuptorul si am plecat la biserica.


Cand s-a terminat slujba, am mers la Selgros sa iau tavi de unica folosinta pentru a putea pune prajiturile colegei. Pe langa tavi am mai cumparat si zmeura congelata, pentru ca nu eram sigura ca imi ajunge ce am acasa.

Am ajuns acasa, oboseala a inceput sa imi dea tarcoale, dar i-am dat IGNORE. Am dat drumul la cuptor si am continuat sa coc. Intre timp am pregatit crema pentru foile cu miere si am asamblat prajitura.

Am terminat de copt cojile pentru ecler, le-am lasat la racit si am inceput sa le tai. Ei bine, unele s-au rupt. Concluzia: mai multe rebuturi decat coji bune. Deci, un nou aluat, la jumatate din cantitate. De data asta, au iesit cum trebuie.

Dupa ce am terminat de copt, am facut crema de zmeura, am pus-o la frigider si gata.

Am terminat la miezul noptii.

Espadrilele surioarei au intrat pe lista de asteptare pentru maine.

La voi cum a fost a doua zi din aceasta saptamana?

 

2 comentarii:

Andreea spunea...

Oh draga gospodină, ispite, dar mă bucur că nu v-ați lăsat. Ce multe prăjituri știți să faceți, eclerele cu crema de zmeură, ah, cred că sunt totale. Eu am un mixer Russel Hobbs, are și al meu 10 ani, l-am ales atunci pentru că părea așa zdravăn, trainic. Nu am avut probleme cu el. In schimb, acum ceva timp am cumpărat un blender de la Tefal, tot așa pentru că mi se părea zdravăn, calitativ plasticul de pe el, butoanele. Vreau sa spun că de fiecare dată mă chinui cu el, îmi vine să îl arunc pe geam:))
Sa îmi aduc aminte ce am făcut și eu marți: în mare, am aspirat, am făcut curat la baie, am curățat jumătate din mobila de bucătărie. După ce a venit soțul am plecat la biserică. M-am împărtășit la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite. După biserică am mai fost rapid în oraș pentru mici cumpărături. Cam asta am făcut și eu.
Spor la treabă în continuare!🤍

din casuta noastra spunea...

Andreea, Sfanta Impartasanie sa iti fie de folos, spre sanate si mantuire.

Si tu ai avut marti spor la treaba. Iti doresc sa ai in continuare o saptamana cu spor.
Calitatea electrocasnicelor de acum lasa foarte mult de dorit. Voi incerca sa caut aceeasi marca Severin, sa vad ce gasesc.