marți, 26 aprilie 2022

HRISTOS A INVIAT!

 

Hristos a Inviat

 

Cu intarziere va urez si eu ca Hristos sa va binecuvanteze viata si sa va randuiasca in Atotstiinta sa, cele de folos!

Incepand de joi, nu am mai reusit sa postez, asa cum mi-am dorit, insa cu ajutorul lui Dumnezeu, am reusit sa termin tot ceea ce mi-am propus:

Joi, desi am lucrat de acasa, am avut destul de lucru, deci nu am reusit decat sa termin espadrilele pentru surioara mea. De fapt, nici pentru ea nu au fost bune, insa s-a bucurat de ele o coleguta de-a ei. Slava lui Dumnezeu ca si-au gasit un “stapan”. Vazand ca sunt largi, am tot cautat informatii si acum am inteles unde am gresit.

Vineri, fiind si sotul acasa, ne-am trezit dimineata si ne-am ocupat amandoi de comenzile primite,dupa care la Denie.

Sambata, tot impreuna, ne-am ocupat de pregatirile de Paste pentru familie. Am facut o mica pauza pentru a ca venit la noi micul Matei. Nu puteam sa nu ne bucuram de el. Cand a plecat, am continuat cu treaba. Stiind ca eu nu am cum sa ajung la slujba de Inviere, seara sotul a mers la odihna si am ramas eu de am terminat toate treburile.

Duminica, am fost la cimitir, am aprins lumanari la mormintele bunicilor, am daruit si ceva pentru sufletele lor, dupa care am pornit spre Magurele, ca sa servim masa impreuna cu fiica noastra, cu sotul ei si cu parintii lui. Cu totii, alaturi de Matei, bineinteles. Desi cu doua zile inainte a fost vreme ploioasa, in ziua de Paste ne-am bucurat de soare in gradina.

Baiatul si prietena lui au sarbatorit Sfintele Pasti la Gura Humorului, alaturi de parintii prietenei.

Luni, a doua zi de Paste, am petrecut-o cu parintii si socrii. Nu se putea sa nu aducem bucurie si in sufletele lor. O alta zi plina de bucurie, mai ales ca Anduta si Mihai le-au facut o mare surpriza: au trecut pe la socrii unde eram cu totii la masa si asa, toata lumea si-a cunoscut stranepotul.

Azi, dupa Sfanta Liturghie, am pornit la drum. Destinatia este: Conacul Secuiesc de la Coltesti. Drumul a fost extrem de lung si aglomerat. Simteam ca nu se mai termina, ca nu mai ajungem. Mai ales ca, fiind zi de sarbatoare, nu am putut lucra.

Desi cunosteam drumul, m-am bucurat tare mult de peisaj. In zona Sibiului, mi-a placut contrastul dintre iarna prezenta pe coamele muntilor si primavara, prezenta din plin pe campurile inverzite sau pregatite pentru recolta din anul acesta.




Imi plac tare mult acele sate, ce se afla intre dealuri, cu casele construite in jurul bisericii. ma gandesc ce viata simpla duc.


Insa, in momentul in care am oprit masina in parcare, am avut senzatia ca am ajuns in Rai, atat de frumos este.



Voi cum ati petrecut Invierea Domnului?

Un comentariu:

Ema spunea...

Adevarat a înviat!