luni, 16 martie 2020

LUCRU DE MANA


FUSTA MULT VISATA

Una dintre pasiunile mele este si tricotatul. Copil fiind, ma uitam la una dintre matusile mele, sora tatalui, care lucra continuu. Doamne, ce minunatii ieseau din mainile ei: pulovere, fuste, rochii, saluri si cate si mai cate. Bineinteles ca mi-am dorit sa invat si eu, numai ca, ori eu nu pricepeam ce imi explica, ori ea nu avea rabdare, cert este ca nimic nu iesea cum trebuie. Drept pentru care matusa a renuntat sa ma mai invete, spunand ca am doua maini de stanga.
Dorinta de a tricota mi-a ramas totusi in suflet si, cativa ani mai tarziu, mama a adus acasa un Almanah Femeia. Intr-un articol, ratacit undeva pe la mijlocul almanahului, erau explicatii pentru un pulover tricotat foarte simplu. Ei bine, fiind vacanta si avand timp liber cat cuprinde, caci in acei ani nu era program la televizor, iar de internet nici nu se auzise, m-am inarmat cu rabdare, cu resturi de fire si am citit, am facut si desfacut pana cand intr-adevar a iesit acel pulover. Primul lucru a fost sa merg sa ii arat matusii, care nu credea deloc ca ar fi facut de mine, numai ca, stiind ca nu are cine sa mi-l faca si vazand si ceva greseli si-a dat seama ca eu sunt autoarea.
De-a lungul anilor am tricotat diverse lucruri, insa numai dupa modele din reviste, care aveau tipar si modelul de tricotat. De fapt si acum tot numai asa tricotez.
Ceea ce nu am facut niciodata, a fost sa tricotez o fusta. Asa ca, anul trecut mi-am luat inima in dinti, am cautat prin revistele japoneze si am gasit un tipar.


Am actualizat datele din tipar la masurile mele folosind o fusta mai veche. Ca model, nu am gasit nimic sa imi placa, asa ca am folosit bobul de orez alungit.
Am pornit la lucru si, dupa ce am abandonat-o asta-vara pentru ca am avut multe conserve de facut, acum nu am mai lasat-o pana cand nu am terminat-o.
Si vine foooaaarte bine. De unde am tricotat-o sa stau cu ea prin casa, imi place asa de mult, incat m-am imbracat cu ea si cand am fost pe la plimbare.


Sunt chiar hotarata sa mai imi fac vreo doua, dar modele si culori diferite.

3 comentarii:

Andreea spunea...

Sa o purtati sănătoasă!☺️

@irina_sweet_home spunea...

e foarte frumoasa!s-o porti cu placere!

din casuta noastra spunea...

Andreea, mulțumesc frumos. 🤗
Irina, mulțumesc. Am văzut pe blogul tău ca ai lucrat șosete. Tare mult mi-aș dori sa învăț pentru ca sunt foarte frumoase.