miercuri, 19 februarie 2020

TREZIRE DUHOVNICEASCA


Dumnezeu ne rabda


Astazi Dumnezeu rabda situatia existenta. Rabda, rabda, pentru ca raul sa fie fara putinta de a se justifica. Sunt cazuri cand Dumnezeu intervine direct si imediat, in timp ce in alte cazuri asteapta. Nu da imediat rezolvarea, ci asteapta de la oameni rabdarea, rugaciunea si nevointa lor. Cata noblete are Dumnezeu! Cati nu a omorat unul in razboi si inca mai traieste. Dar Dumnezeu ii va spune in cealalta viata:”Te-am lasat sa traiesti mai mult si decat cei buni”. Unul ca acesta nu va avea circumstante atenuante.
-Parinte, de ce unii dintr-acest fel de oameni nu mor, desi sunt foarte grav bolnavi?
-Se vede, ca au pacate grele, de aceea nu mor. Dumnezeu asteapta ca sa se pocaiasca.
-Dar cu cei din jurul lor, pe care ii chinuie, ce se va intampla?
-Cei ce sunt chinuiti de aceia, pentru ca sunt nevinovati, vor fi rasplatiti. Iar cei ce sunt vinovati, se curatesc.
-Parinte, ce inseamna: Iar oamenii vicleni si amagitori vor spori spre tot mai rau, ratacind pe altii si rataciti fiind ei insisi?
-Vezi, exista oameni care au un egoism mic si Dumnezeu le da o palma sa mearga mai jos. Altii au mai mult egoism si Dumnezeu le da o palma si se duc si mai jos. Insa pe cei ce au mandrie luciferica Dumnezeu ii lasa. Se poate vedea ca fac pricopseala, daqr ce pricopseala este aceasta? Pricopseala neagra. Si dupa aceea nu cad in mode simplu jos, ci cad direct in prapastie. Dumnezeu sa ne pazeasca!

2 comentarii:

Ema spunea...

Foarte frumos!

din casuta noastra spunea...

Ema, ma bucur ca ti-a placut.