joi, 6 februarie 2020

SA CITIM...


MASCA SEDUCTIEI – VICTORIA HOLT


Cartile scrise de Victoria Holt au un stil aparte. Imbina intr-un mod placut si captivant dragostea, aventura si suspansul, astfel ca, odata inceputa cartea, cu greu o poti lasa din mana. Iar cand ai terminat-o, iti doresti sa incepi o noua carte scrisa de aceeasi autoare.
Eroina cartii “Masca Seductiei” este micuta Suewellyn, o fetita de 7 ani ce este crescuta de unchiul William si matusa Amelia, doi oameni foarte religiosi si foarte scortosi. Numai ca, intr-o seara, viata micutei Suewellyn se schimba radical. Domnisoara Anabel, cea care o vizita periodic, vine neanuntata si ii spune ca trebuie sa plece impreuna intr-o calatorie foarte lunga. De fapt, destinatia finala a fost o insula din Australia, numita Vulcano. La urcarea pe vas, celor doua eroine li s-a alaturat si doctorul Joe.
Suewellyn avea sa afle ca, de fapt, domnisoara Anabel si doctorul Joe sunt parintii ei. Cei doi ii vor povesti viata lor, povestea de dragoste si motivul pentru care au fost nevoiti sa plece atat de departe.
Odata ajunsi pe insula, doctorul Joe, incearca sa convinga bastinasii de beneficiile medicinii moderne. Desi greu, reuseste sa atraga interesul acestora si incepe constructia unui spital. Anii trec, Suewellin pleaca la scoala la Sydney, insa sufletul ei ramane tot pe insula care prospera din ce in ce mai mult datorita culturii de cocotieri.
Dar, toata linistea este tulburata la un moment dat, de sosirea pe insula a domnisoarei Susannah, care se aseamana foarte mult cu Suewellyn. De fapt, aceasta este fiica doctorului Joe cu Jessamy, sotia lui si verisoara Anabelei. Incet-incet, toti isi dau seama ca intre cele doua surori este doar asemanare fizica, pentru ca aveau caractere total diferite.
La un moment dat, Suewellyn pleaca de pe insula la nunta celei mai bune prietene. La intoarcere, la Sydeny se intalneste intalneste cu un domn de profesie avocat, care o confunda cu Susannah si ii spune sa vina sa ia corespondenta de la biroul lui. In dorinta de a face bine, Suewellyn merge si ridica corespondenta, cu gandul sa o duca surorii ei. Pleaca spre insula si, cand ajunge, isi da seama ca a avut loc o catastrofa. Vulcanul de pe insula erupsese si nu existau supravietuitori.
Distrusa, s-a intors la Sydney dandu-si seama ca, desi a pierdut tot, nu se poate lasa prada disperarii. Contrar principiilor ei, a deschis scrisorile adresate surorii ei, Susannah, si asa a inteles ca aceasta a devenit mostenitoarea castelului Mateland. Astfel ca, a decis sa se prezinte la castel sub numele de Susannah.
Numai ca aici au loc multe alte complicatii, printre care si o crima la care constata cu stupoare ca unul dintre autori este chiar Susannah. Insa, alaturi de ea este servitoarea Janet, care fusese doica Anabelei, si Malcom, una dintre rudele indepartate din familia Mateland.
Bineinteles ca totul se termina cu bine, sunt descoperiti adevaratii faptasi, iar cei doi, Suewellyn si Malcom, care intre timp s-au indragostit, se casatoresc si pornesc spre Australia pentru o buna perioada de timp.
Daca doriti sa va relaxati, sa evadati putin din cotidian, va recomand sa cititi aceasta carte.

Niciun comentariu: