sâmbătă, 5 ianuarie 2019

LA PREJMER


PRIMA PLIMBARE A ANULUI

Prima plimbare din acest an a fost la Prejmer, la surioara mea draga, in perioada 2-4 ianuarie. Despre cat de frumos a fost drumul Ploiesti-Prejmer v-am relatat in postarea de ieri.
Desi nu este distanta foarte mare, doar 100 km, ajungem destul de rar la sora mea, pentru ca drumul este foarte aglomerat. Ne-am bucurat unii de altii, am depanat amintiri, impreuna cu sora si cumnatul si ne-am jucat impreuna cu cei 5 nepotei. Timpul s-a scurs repede, dar in mod tare placut. E tare frumos sa fii inconjurat de atatia copii. Veselie multa, bucurie.
Joi, dupa masa de pranz, am plecat impreuna cu sotul la o mica plimbare, pentru ca Luca, nepotelul cel mai mic, de doar un anisor sa poata dormi dupa-amiaza, iar ceilalti nepoti sa-si poata face lectiile, conform programului.
Am plecat sa vizitam manastirile din apropiere: Marcus, Valea Mare si Sita Buzaului.
Prima manastire vizitata a fost manastirea Marcus. Pana la manastire se ajunge foarte usor, fiind indicatoare, iar drumul este astfaltat, desi aceasta se afla in varful dealului. In jur liniste, iarna autentica, pace. Am intrat in mica bisericuta, ne-am inchinat, am multumit pentru anul ce a trecut si am pornit mai departe, inainte de a se intuneca.






A doua manastire pe care ne-am propus sa o vizitam a fost manastirea de calugari de la Valea Mare, cu hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. Cand am vizitat prima data aceast lacas de cult, cu ani in urma, biserica abia fusese construita si se incepuse pictarea acesteia, fiind pictat doar Sfantul Altar. Acum biserica este in intregime pictata, totul este foarte frumos. Din pacate, nu am reusit sa faca nici o poza in interior, pentru ca se desfasura slujba Vecerniei.






La doar 2 km de aceasta manastire se afla manastirea Sita Buzaului cu hramul Schimbarea la Fata. Din pacate, aici nu am putut ajunge pentru ca masina nu era echipata cu lanturi si nu am putut urca panta ce duce la manastire. Am renuntat si ne-am intors acasa la surioara mea.
Vineri, cu regret ca nu am putut sta mai multe zile, am pornit spre casa. De data aceasta, am ales ca traseu Prejmer-Intorsura Buzaului-Valea Siriului-Valeni-Ploiesti. Am pornit pe o vreme rece, geroasa, cu usoare fulguieli, insa dupa ce am trecut de barajul de la Siriu, a aparut soarele care ne-a insotit pana acasa. Desi vant si frig, nu ne-am putut abtine sa facem cateva fotografii.







Niciun comentariu: