joi, 24 ianuarie 2019

SPRE BRASOV


DORINTA DE PLIMBARE LA BRASOV

Daca tot este zi libera, ne-am gandit ca ziua sa o dedicam Brasovului. Insa, asa cum spune proverbul romanesc cum ca “socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”, nu am ajuns.
            Cu toate ca timpul de afara era potrivnic, cu ploaie si vant, pe la pranz am plecat hotarati spre Brasov. Am facut o scurta oprire la McDonald pentru a lua cafeluta ce urma sa o savuram, am pornit pe “dl Waze” si… la drum. Am vrut sa mergem pe DN1, insa “dl Waze” ne tot indica ruta DN 1A, prin Cheia si Sacele. Intr=un final ne-am hotarat sa il ascultam. In apropiere de Valeni, la stirile de la Radio Actualitati s-a transmis ca in apropiere de Brasov, un tir a iesit de pe carosabil, iar circulatia se desfasura destul de greu. Prompt, “dl Waze”, ne-a schimbat ruta: Poiana Varbilau-Malaiesti-Valcanesti-Mislea-Urleta-Banesti. L-am ascultat, insa ni s-a parut ca ne-a pus sa mergem pe o ruta destul de ocolitoare. Pe masura ce ne apropiam de intrarea la Breaza, ne tot spunea sa viram la stanga. De data aceasta, nu l-am ascultat, asa ca am continuat sa mergem pe DN1. Dupa nici 5 minute de mers am intalnit……blocaj, iar din spate veneau masini continuu. Am “cercetat” situatia si ne-am dat seama ca drumul este atat de aglomerat incat nu am fi ajuns la Brasov decat poate seara tarziu, drept pentru care am renuntat. Pe drum, sotul a propus sa intram in Campina si sa mergem la Gupo pentru a vedea ce au mai adus. Zis si facut. La Gupo, magazinul nu era foarte aprovizionat insa am gasit un gratar pentru a raci blaturile prajiturilor, o tava de inox destul de mare si borcanele de sticla pentru condimente. De la Gupo, urmatoarea orpire a fost in centrul orasului. Am parcat masina si, pentru ca ploaia se oprise ne-am plimbat, ne-am bucurat de liniste (cine sa iasa la plimbare pe o astfel de vreme???), am vizitat magazine, apoi am pornit spre casa.
In Ploiesti s-a deschis Homelux, un magazin ale carui reclame despre reduceri au impanzit orasul. Cautam un dulap pentru baie. Am intrat, ne-am uitat pe la produse si am iesit. Nu am gasit ceea ce ne interesa, iar marfa mi s-a parut in general scumpa. Dupa aceasta ultima oprire, am pornit spre casa.
Si uite asa, in loc de Brasov ne-am plimbat putin prin Campina.

Niciun comentariu: