miercuri, 26 aprilie 2023

TIMP PENTRU NOI

 

FARA INTERNET, FARA TELEVIZOR

 Incepand din joia mare si pana alaltaieri si eu si sotul am fost liberi, asa ca nu am fost nevoiti sa lucram la calculator. Atunci am hotarat sa luam o pauza de la internet si televizor si sa ne bucuram de fiecare zi cat mai mult. Si, chiar am reusit, iar concluzia este ca am simtit ca zilele trec mai greu, ca suntem muuult mai linistiti, mult mai veseli. Am reusit sa citim mai mult si, bineinteles, sa ne plimbam foarte mult, mai ales ca o perioada am fost plecati la Iasi. Ne-am intors putin in anii de dinainte de revolutie, cand aceste mijloace moderne de comunicare lipseau cu desavarsire. (petrecerea timpului fara calculator am mai experimentat-o și la mănăstire la Dintr-un lemn, așa cum am povestit Aici).

Pregatirile pentru sarbatori am reusit sa le facem diminetile, iar dupa-amiezile au fost pentru suflet. In ziua de Paste am fost la socrii la masa, la un gratar, iar seara odihna. A doua zi am petrecut-o impreuna cu copiii. Pana seara veselie mare. A treia zi, dimineata am petrecut-o cu Matei si mamica lui (ginerele plecand dis de dimineata la serviciu), dupa care, am pornit la drum spre Iasi, unde am stat o saptamana. In perioada petrecuta la Iasi cu greu m-am abtinut sa nu ma apropii de calculator (mai ales seara), dar am reusit 😊.

Despre excursia de la Iasi, ca si despre alte subiecte, voi povesti in viitoarele postari.

Și pentru că am vorbit de lucrurile frumoase din jurul nostru, iată un copac tare frumos, pe care îl întâlnim dimineața in parcare.


Și tot el ne încântă și la plecare.








5 comentarii:

Andreea Napirlica spunea...

Foarte binevenita aceasta pauza!
Mă bucur pt dumneavoastră că ați avut zile frumoase și liniștite!

din casuta noastra spunea...

Multumesc frumos. Si tu Andreea, ai avut zile minunate in excursie. Cand ai povestit, am avut senzatia ca sunt alaturi de tine. Pauza aceasta am privit-o ca pe o schimbare din rutina zilnica.

Andreea Napirlica spunea...

Da, așa este! Un adevărat balsam pt suflet și trup!
Mulțumim Domnului pentru toate🙏

din casuta noastra spunea...

Slava Tie Doamne!🙏

din casuta noastra spunea...

Luiza, aceasta pauză ne-a arătat ce frumoasa este viața și fără prezența lor.