vineri, 7 aprilie 2023

POVETE

 

EXEMPLELE BUNE

In viata sociala, exemplele au un impact foarte puternic asupra oamenilor. Exemplele atrag destul de tare spre urmarea lor. Ce-ar fi fost, daca toti ar fi fost numai exemple bune? Cat de mult s-ar fi ordonat atunci viata sociala! Cat de mult s-ar fi ordonat atunci viata sociala! Cat de multe patimi si vicii s-ar fi dezradaciant din oameni! Cu ce credinta, in ce evlavie si cinste ar fi trait atunci turma lui Dumnezeu!

Din nefericire, dintotdeauna exemplele rele au fost mult mai multe decat cele bune, din pricina alipirii oamenilor fata de viata trupeasca si fata de lucrurile stricacioase ale acestei lumi degrab trecatoare. Din cauza aceasta, viata noastra e plina de tot felul de pacate: putina credinta, neinfranare, mandrie, rautate, sudalme si fapte intinate, trandavie si alte pacate. Dar foarte putine sunt exemplele bune si vii in lume….

In schimb, Sfanta Biserica ne pune in fata o multime nenumarata de exemple bune pe care sa le urmam. Domnul Iisus Hristos a infrumusetat cerul printr-o multime bisericeasca de stele prealuminoase, una fiind mai stralucitoare decat alta, chiar daca toate sunt luminoase, spre luminarea vietii noastre pamantesti si pentru a ne indruma in patria cereasca.

(Sfantul Ioan de Kronstadt – Paziti porunca iubirii)

3 comentarii:

Andreea Napirlica spunea...

Da, așa este precum ne invață Sf Ioan🙏🙏🙏
Mulțumesc pt aceste pasaje împărtășite cu noi aici pe blog!

din casuta noastra spunea...

Cu mare drag Andreea!

din casuta noastra spunea...

Sa ne ajute Dumnezeu să urmăm exemplul sfinților!