luni, 3 aprilie 2023

DESPRE CREDINTA

 

SIMPLITATEA CREDINTEI

Domnul savarseste minuni pentru simplitatea credintei si astazi, ca intotdeauna, atat in credinciosii insisi, cat si in alti oameni, pe masura credintei celor credinciosi. Adesea numai dupa credinta noastra, pentru o singura rugaciune de pocainta a credintei, Domnul ne inviaza pe noi, cei morti de pacate, ne miluieste si ne mantuieste.

Cat de des si chiar neincetat, in orice zi, ne vindeca sufletele bolnave de patimi! Cat de des ne tamaduieste si bolile trupesti, pe masura credintei noastre! Cat de des ne arata binefaceri nenumarate numai pentru o singura invocare cu credinta a Numelui Sau mantuitor si facator de minuni! Este cu neputinta sa enumeram toate minunile milostivirii Domnului, pe care El le-a savarsit pentru credinta in bunatatea, intelepciunea, atotputernicia Sa, atunci cand L-am chemat cu sarguinta!

Domnul savarseste in noi in mod special minuni ale milei Sale, mai ales atunci cand traim in credinta, in pocainta si virtute, in simplitate, smerenie, infranare, iubire reciproca si intrajutorare. Caci El insusi ne indeamna: Fiti milostivi, precum Tatal vostru este milostiv (Luca 6, 36). Asadar, sa ne tinem cu tarie de credinta noastra in Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Sa ne straduim sa traim in credinta, in toata dreptatea si in lucrarea faptelor bune!

(Sfantul Ioan de Kronstadt – Paziti porunca iubirii)

Un comentariu:

Andreea Napirlica spunea...

Doamne ajuta-ne sa fim iubire și să dăruim iubire!