joi, 27 aprilie 2023

LA IASI

 

MINIVACANTA LA IASI - I

In Saptamana Luminata am revenit, cu mare drag, la Iasi. Cazarea a fost la acelasi hotel – Prestige Hotel – care ne place foarte mult. Este intr-o zona frumoasa si linistita (chiar langa parcul Copou), camerele sunt mari, curate si luminoase, iar personalul foarte amabil. Ne simtim ca acasa. Cu cateva zile inainte de a pleca la drum, am sunat si am rugat sa ne rezerve aceeasi camera din noiembrie. Cu multa amabilitate, au raspuns acestei solicitari.

Asa cum spuneam si in postarea de ieri, am plecat la drum destul de tarziu, in jur de ora 13, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns in jur de ora 18. Oboseala drumului si-a spus cuvantul, astfel ca ne-am cazat si ne-am odihnit.

Ne-am propus ca, in fiecare zi petrecuta la Iasi, sa trecem pe la Mitropolie si sa ne inchinam la moastele Cuvioasei Parascheva. Cu mila Domnului si a Cuvioasei, am reusit acest lucru.

A doua zi, a inceput cu micul pelerinaj la Mitropolie, dupa care am pornit la plimbare prin centrul orasului. De data acesta ne-am plimbat pe la Mall Palas, am admirat vitrinele diverselor magazine si am petrecut foarte mult timp la targul de carte din Mall. Va dati seama ca nu am plecat de acolo fara sa achizitionam cate ceva. Dupa ce am servit pranzul la Restaurantul Rustic Bellaria (pe care il recomand din toate punctele de vedere: servire ireprosabila, mancare foarte gustoasa, iar raportul calitate-pret este foarte corect) am pornit spre Gradina Botanica.




Dimineata, chiar cand am iesit de la Mitropolie, o bunicuta vorbea foarte tare la telefon si recomanda cuiva sa mearga la Biserica “Sfantul Nicolae” din Copou, pentru ca se trece prin Sfantul Altar. Bineinteles ca am profitat de aceasta informatie auzita “din zbor” si ne-am oprit si noi la respectiva biserica. Doamne, cat de frumos era, ce icoane vechi, ce atmosfera incantatoare. Ne-am inchinat, am trecut prin Sfantul Altar, dupa care am vizitat Gradina Botanica. Din pacate, doar pe afara intrucat serele sunt inchise lunea si miercurea pentru ca se aplica tratamente plantelor. Ne-am bucurat din plin de multitudinea de tipuri de lalele (de la alb stralucitor până la negru violet, de la unele simple, la altele cu flori tip buchet, etc). Și multe dintre ele erau doar imbobocite. Calatoria prin frumoasa gradina am incheiat-o la micuta ceainarie putin ferita de copaci, unde am savurat un delicios ceai (a mers de minune avand in vedere vantul rece care ne-a insotit pe tot parcursul vizitei).




















4 comentarii:

Andreea Napirlica spunea...

O splendoare parcul cu lalele🥰
Cred că ați avut zile superbe la Iași.
Și mie îmi place mult Iașiul.

din casuta noastra spunea...

Luiza, cu mare drag!
Andreea, vremea nu a fost prielnică pentru plimbări, însă nu am luat-o in considerare și am petrecut tare frumos.
Iașiul este unul dintre orașele care mi-au rămas în suflet și sperăm să revenim cât de curând.

Andreea Napirlica spunea...

Da, bucuria unui oraș așa se simte indiferent de condițiile meteo🤗🙏
Și datorită bisericilor și mănăstirilor, Sfintei Parascheva ca și ocrotiotare, este aparte!

din casuta noastra spunea...

Așa este Andreea. Pe de altă parte, este un loc în care vechiul și noul se întrepătrund foarte frumos și dau bucurie tuturor celor ce ajung acolo.