joi, 30 decembrie 2021

PLIMBARE

 

Plimbare la sfarsit de an

 

Dupa zilele agitate si pline de bucurie ale Craciunului, cand ne-am intalnit si cu parintii si cu copiii, ieri am simtit nevoia sa iesim, sa ne plimbam. Vremea inchisa si trista, zi de toamna tarzie si nu de sfarsit de an, nu ne indemna la plimbare si totusi am pornit la drum.

Ne-am propus sa facem o vizita scurta, la mai multe manastiri, pentru a multumi lui Dumnezeu, Maicii Sale si tuturor Sfintilor pentru anul care tocmai se sfarseste si sa ne rugam ca si in anul ce vine sa ne ajute.

Prima oprire a fost la manastirea Jercalai. Cand ne-am dat jos din masina, ne-a intampinat vantul taios. In schimb, in biserica era cald si liniste. Eram doar noi si sfintii.



De la Jercalai, am pornit spre manastirea Ianculesti. Aici, ne-a intampinat gheata. Abia am mers pe drumul in panta de la parcare pana la biserica. Am poposit si aici putin si, cand sa plecam, am vazut pe perete in partea in partea dreapta (stand cu spatele la altar) icoana Cuviosului David Batranul. Mult m-am bucurat, pentru ca este unul dintre sfintii care ne-au ajutat mult in acest an. Doamne, cat de mult imi place micuta bisericuta a manastirii.





O alta oprire a fost la manastirea Zamfira, dupa care a urmat manastirea Malaesti, aflata foarte aproape.



De la Malaesti, admirand pomii si vegetatia plina de chiciura, am pornit spre manastirea Ghighiu. Cu toate ca aici, de obicei, este aglomeratie, cand am ajuns nu erau in biserica decat maicutele (cred ca era Slujba Vecerniei), asa ca ne-am putut inchina in tihna la icoana Maicii Domnului Siriaca.



Ultima oprire a fost la manastirea Turnu. Drumul a fost ceva mai greu, fiind seara si aglomeratie.

Niciun comentariu: