miercuri, 18 mai 2022

DRUMUL SPRE CASA

 

MINIVACANTA DE PRIMAVARA (III)

Sa revenim la plimbare.

Am plecat de la Conacul Secuiesc nu spre casa, ci spre Ramnicu Valcea. Ne-am dorit sa ajungem neaparat la manastirile Frasinei si Bistrita. Si, pentru ca drumul a fost foarte lung, am decis sa dormim o noapte in zona, asa ca am rezervat o camera la pensiunea “Casa Veche” din Maldaresti-ultima camera.

Inainte de plecare, am facut cumparaturi si anume: branzeturi Torokoi-minunate.

Fiind sarbatoarea Izvorului Tamaduirii, ne-am oprit la Sfanta Liturghie la manastirea Aiud. Daca prima data am stat in biserica la Liturghie, fiind foarte putina lume, de data aceasta am ascultat slujba din curte, in interior biserica fiind plina.

Dupa slujba am pornit spre Maldaresti dar, la un moment dat, am vazut indicator cu manastirea Ramet. Nu se putea sa trecem pe acolo si sa nu mergem la manastire, desi am facut un ocol de 20 km.

Imediat ce am parasit soseaua nationala, am intrat pe un taram de poveste, un peisaj minunat.









Cand am ajuns la manastire, tocmai se terminase slujba. Am intrat in biserica, ne-am inchinat la icoane, am admirat frumoasa manastire, de la pangar am luat un teanc de carti si am pornit spre Maldaresti.






Inainte de a ajunge la destinatie, am mers la manastire la Frasinei. Sotul a mers la manastirea de barbati, iar eu am ramas sa il astept la manastirea de femei. Desi am fost de cateva ori, acum am fost surprinsi sa vedem ca drumul este asfaltat pana sus la manastirea de barbati.

Cat timp am stat in curtea manastirii nu-mi aduc aminte, insa afara se insera, iar totul in jur emana liniste si calm. Timpul se oprise in loc.

De la Frasinei direct la pensiune, pentru ca oboseala si foamea incepusera sa ne cam dea tarcoale.

Despre experienta la aceasta pensiune intr-o postare viitoare.

Niciun comentariu: