joi, 2 aprilie 2020

BUNATATI


CEAPA SI USTUROI PENTRU IARNA

Cu epidemie, pandemie, molima sau ce o fi ea aceasta boala ce ne tine in casa, timpul nu sta in loc si nu asteapta pe nimeni, mai ales cand este vorba de produse ale gradinii. Asa ca marti, cand sotul a fost sa duca medicamentele pentru inima socrului, socrela mea m-a sunat sa ma intrebe daca imi trimite ceapa si usturoi pentru congelat. Ea stie ca, in fiecare an, eu pun la congelator aceste trufandale ale primaverii. Doamne, ce buna este iarna o omleta cu marar si ceapa verde, ce bune sunt tocanitele cu putin usturoi verde si cate alte mancaruri gustoase.

Bineinteles ca nu am refuzat, asa ca ieri si azi am avut activitate intensa. De obicei, acestea le pregatesc la dansii in curte, insa de data aceasta a trebuit sa ne adaptam.







 Inarmata cu manusi si cu rabdare am trecut la curatarea cepei si a usturoiului. Pe masura ce eu le curatam, sotul meu le spala si le punea la scurs pe servete. (ce bine mi-au prins acum servetele facute cu cateva zile in urma). Dupa ce am terminat, le-am lasat pana azi la scurs.





Azi, din nou cu rabdare, am pornit la treaba si anume, la taiat marunt si pus la pungi. Intre timp am si gatit: ciorbita de cartofi si ghiveci.






Intotdeauna, in aceasta perioada pun la congelator si mararul, pentru ca este cu aroma cea mai puternica si se pastreaza cel mai bine. Din pacate, socrela nu are marar, dar am vazut pe facebook ca s-a format un grup “produse agroalimentare Prahova”, ce are ca scop sustinerea producatorilor particulari. Am sa caut, sa vad ce gasesc si poate comand.

4 comentarii:

Andreea spunea...

Imi sunteti tare draga! Nu m-am gândit niciodata sa congelez ceapa sau usturoi verde. E o idee foarte buna mai ales ca la noi se consuma in acest sezon ceapa verde numai in cantități industriale! 😄

din casuta noastra spunea...

Multumesc mult Andreea. Si noi consumam la greu ceapa verde primavara. E prezenta pe masa langa orice mancare.
Te imbratisez cu mare drag.

Ema spunea...

Ce idee minunata!
Eu in afară de vinete, ardei copti si fructe de pădure, nu prea congelez altceva.
Ceapa si usruroiul verde ne plac mult, mult. O sa pun si eu primăvara aceasta, de ne- o ține Dumnezeu sănătoși.

din casuta noastra spunea...

Ema, Doamne ajuta sa fim sanatosi si sa ai spor. Tare mult te vei bucura de ele la iarna.