luni, 6 mai 2019

1 MAI


PLIMBARE DE 1 MAI

Dupa cele cateva zile de sarbatoare si de odihna, avand in vedere ca suntem in concediu, am pornit la plimbare. Astfel, primele zile de mai (doar de pe 1 mai pana pe 3 mai) am fost in vizita la Prejmer la surioara mea draga. Au fost doua zile de relaxare, in care ne-am simtit minunat. In prima seara, dupa ce am trimis nepotii la culcare, iar ai nostri soti s-au retras la un pahar de vorba pentru putin timp (cumnatul era de serviciu a doua zi, asa ca nu a putut sta mai mult, asa cum si-ar fi dorit), noi ne-am retras la depanat amintiri si la dezbatut fel de fel de subiecte, astfel ca am ajuns la somnic muuult dupa miezul noptii.
A doua zi, am pornit, impreuna cu nepotii (exceptand mezinul Luca de doar 1 anisor si jumatate), spre satul Marcus, in cautare de papadie. Desi era papadie si prin lanurile de culturi, ne-a fost teama sa adunam, avand in vedere “moda” celor de la sate de a ierbicida din belsug. Asa ca, tot continuand sa cautam locuri cat mai curate, am ajuns pe pajistile de la manastirea Marcus, de unde am adunat cu spor. Dupa o ora de adunat flori de papadie si de jucat, ne-a trimis acasa ploaia. Ajunsi in Prejmer, am facut escala la cofetarie, pentru a ne indulci toti cu cate o prajitura de casa delicioasaaaa.







Bineinteles ca am facut si cateva fotografii in parcul din fata cetatii Prejmer, pe care nu am reusit sa o vizitam. Poate data viitoare.


Pe 3 mai, dupa ce am servit cu totii micul dejun, am facut bagajele si am pornit spre casa. Ne-ar fi placut tare mult sa mai stam, insa acasa ne astepta puiul nostru drag, Mihai si trebuia sa ne pregatim si pentru plecarea la Govora. Pentru a evita aglomeratia, am ales ca drumul de intoarcere sa fie prin Sacele – Cheia si am fost inspirati pentru ca s-a circulat foarte bine.
Odata ajunsi in apropiere de statiunea Cheia, am hotarat sa facem un mic ocol si sa mergem la Muntele Rosu, stiind ca drumul a fost asfaltat si se circula bine. Aici, aer curat, liniste de tiuiau urechile, doua familii care pregateau friptura la gratar. Din pacate nu am putut sta decat cateva minute, pentru ca a inceput o ploaie rece, mocaneasca, de munte, ce ne-a alungat pe toti din acel loc minunat. Ploaia ne-a insotit cativa kilometri buni.












Niciun comentariu: