joi, 23 mai 2019

LA MANASTIRI


                                O NOUA ZI DE CONCEDIU, SCURTA PLIMBARE

Conform obiceiului nostru, cu care v-am obisnuit, seara am facut planurile pentru a doua zi. Ne-am gandit sa mergem la manastirile din zona: Arnota-Bistrita-Horezu, muzeul trovantilor si culele oltenesti. Dar, pentru ca ne-am trezit ceva mai tarziu, ne-am dat seama ca nu avem timp sa le vizitam pana la ora servirii dejunului, asa ca am facut o mica schimbare de destinatie: dimineata, dupa micul dejun si tratament am pornit spre manastirea Govora, situata la o distanta de numai 8 km fata de statiune.
Dupa ce am vizitat manastirea, am mers la magazin sa vedem ce putem cumpara ca si amintire. Aici am intalnit o maica in varsta, tare simpatica, primitoare, sociabila si cu multa evlavie la Maica Domnului. Am cumparat cate ceva si, cand sa plecam, am vazut o icoana foarte frumoasa cu “Intrarea Maicii Domnului in biserica”. Vazand ca ne-a placut si ne-am hotarat sa o cumparam ne-a povestit ca Maica Domnului este ocrotitoarea noastra, a tuturor. Este maica noastra si are grija de noi, indiferent ca suntem credinciosi sau nu, ca o respectam sau nu. Bineinteles ca totul a fost sub forma de pilde, in special din viata dansei, atat ca si copil, cat si ca monahie.
Am stat muult de vorba cu maicuta, ne-au mers la suflet vorbele ei, sfaturile, invataturile spuse cu glas dulce, oltenesc. Cand am plecat de acolo, parca pluteam. Odata intorsi in statiune, ne-am plimbat prin parc si apoi ne-am retras la vila, urmand ca a doua zi sa plecam spre celelalte manastiri.









Niciun comentariu: