joi, 15 aprilie 2021

LA CORNU

 

PLIMBARE DE O ZI

Sambata a fost o adevarata zi de primavara, asa ca am hotarat sa plecam la plimbare. Dupa intalnirea cu copiii de la centru unde ne-am distrat pe cinste facand clatite, am am pornit spre Cornu, sa vizitam manastirea si sa luam pranzul la restaurantul “La lavanda”.

Zis si facut. Am pornit la drum, nu inainte de a ne opri la McDonald pentru a lua cartofi prajiti si cafea. Aici am aflat ca nu mai putem folosi cardurile de tichete de masa, pentru ca nu mai au contract cu firma de tichete L((. Asta e.

Drumul a fost placut, nu foarte aglomerat asa ca, am mers linistiti si ne-am savurat cartofii. In Cornu ce sa spun, o multime de case frumoase si cochete, curti ingrijite si….liniste. Foarte multa liniste.

La manastirea Cornu am fost o singura data, chiar la inceput si imaginea pe care o aveam era aceea a bisericii manastirii pe o culme de deal ce statea sa alunece si un corp de chilii. Cand am ajuns acum am gasit totul schimbat. Incepand de la poarta din vale care se deschide actionata electric, continuand cu drumul asfaltat strajuit de o parte (acolo unde aluneca) de o mica padurice de brazi, iar de cealalta parte de cateva constructii si terminand cu partea de sus, unde, pe langa biserica si chilii acum este si un altar de vara si alte cateva constructii. Totul realizat cu mult gust. Insa aici se cam opreste totul. Dorind sa intram in biserica sa ne inchinam si noi, aceasta era inchisa. De asemenea, conform afisului de pe usa bisericii, am aflat ca in manastire se afla icoana Maicii Domnului –Grabnic Ascultatoare, icoana facatoare de minuni. Daaar…. icoana se afla la troita, iar aceasta se deschide numai in zilele de sarbatoare si crestinii se pot inchina doar dupa slujba, pana la ora 12. Fara comentarii.





De la manastire am coborat la masina si ne-am asezat pe capota acesteia “ascultand” linistea din jur. Am fi stat noi mai mult, insa vantul batea destul de tare, asa ca ne-am indreptat spre restaurantul “La Lavanda”. Restaurantul se afla chiar in centrul localitatii, la parterul unui bloc. Desi aveau locuri si in interior, am preferat sa servim masa afara, mai ales ca aici vantul nu mai batea atat de tare si ne-am bucurat de multa liniste.

Ne-am delectat cu legume la gratar, cartofi, supa crema de legume, salate si cafea. Pentru acasa am luat o pizza de post, pe care au fost amabili si ne-au preparat-o chiar la plecare. Recomand restaurantul: mancaruri gustoase, proaspete, personal amabil.



 

Un comentariu:

@irina_sweet_home spunea...

tare imi plac plimbarile voastre!