joi, 31 decembrie 2020

REVELION

 

ULTIMA ZI A ANULUI 2020

 

Dimineata, dupa micul dejun, am pornit la plimbare. Traseul a fost: statiune-Corund-Praid-statiune.

Ne-am gandit sa mergem dimineata in statiune la Sovata si sa ne plimbam putin, insa totul era pustiu. Magazinele inchise, la kurtos abia atunci porneau gratarul, drept pentru care am plecat spre Corund pentru a admira frumoasele produse de ceramica, lemn sau tesaturi produse de mesterii artizani din acest sat. Bineinteles ca nu ne-am oprit doar la “a admira” ci am si cumparat cate ceva. J))



Cum sa nu te bucuri de toate aceste creatii, cand sunt facute cu migala si truda?











De la Corund am pornit spre Praid. Desi nu pot intra in salina datorita sensibilitatii mele, as fi vrut sa ma apropii mai mult de gura minei, insa nu am avut voie. asa ca ne-am multumit sa cumparam cateva produse pe baza de sare. Cum sa ajungi la Praid si sa nu iei o veioza cu sare? Sau un borcanel cu sare pentru o baie inmiresmata, sau chiar o cutiuta cu sare pentru un cadou perfect? Imposibil.





Dupa sesiunea de shopping J) ne-am intors in statiune. Altceva: statiunea plina de turisti, magazinele de kurtos pregatite sa ofere aceste delicioase deserturi (care nici nu se compara cu cele din zona noastra-acestea sunt aromate si gustoase). Curcubeu pe cerul gurii. La tot pasul mici comercianti care ofereau bauturi calde: ceaiuri, suc de mere cu scortisoara, ghimbir fiert sau vin fiert.



Dupa ce am luat chipsuri de cartofi pe bat si kurtos, am pornit incet=incet la plimbare pe aleea ce inconjoara lacurile Ursu, Alunis, Mierla si Paraschiva. Pentru a ajunge la lacul Mierla trebuia sa urcam ceva mai mult, asa ca am trecut mai departe. Pe lacul Ursu am admirat familii de rate.










La finalul plimbarii ne-am oprit sa savuram un suc de mere cald cu scortisoara si un vin fiert admirand atat cladirile vechi, cu o arhitectura minunata, dar si noile constructii care incearca sa se apropie foarte mult de cele vechi, astfel incat statiunea sa pastreze acel aer “de epoca”, dupa care am pornit spre pensiune.

Acum ne pregatim pentru seara de revelion.

Niciun comentariu: