miercuri, 30 decembrie 2020

REVELION

 

MINIVACANTA DE REVELION

 

Anul acesta, pentru prima data, am hotarat sa petrecem Revelionul la o pensiune. La baza acestei decizii a stat faptul ca nu am reusit sa mergem in concediu si chiar am simtit nevoia unei plimbari. Ei bine, in ultimul moment, am gasit o oferta foarte tentanta la Nemeth Resort Sovata.

Asa cum v-am obisnuit deja, inainte de a ne decide asupra unei locatii, studiem foarte bine impresiile de pe diverse site-uri, cum ar fi “booking”, “am fost acolo”, turist info”, etc. In urma acestui studiu ne-am dat seama ca ne vom simti foarte bine la Nemeth Resort Sovata, asa ca am procedat la rezervare. Am sunat, am cerut detalii, pe care le-am primit cu multa amabilitate, dupa care am rezervat. Ei bine, avansul este de 50% din valoarea pachetului, insa noi am intrebat daca putem achita un avans putin mai mic. Am gasit intelegere, am achitat avansul, iar astazi, dupa ce am servit cafeluta impreuna cu fiul nostru Mihai, am pornit la drum.

Asa cum va asteptati, pe Valea Prahovei-circulatie bara la bara, stat in trafic, nimic nou sub soare. Dar, in timp ce asteptam in coloana, am avut timp sa admiram muntii.

 






Vazand acest trafic de pe Valea Prahovei, am hotarat ca, de fiecare data cand mergem mai departe de Brasov sa alegem ori ruta Cheia-Sacele, ori ruta Buzau-Brasov ( o ruta foarte frumoasa si deloc aglomerata). Insa, dupa ce am trecut de Brasov, condusul a devenit placere si relaxare.

Pe drum am fost sunati de gazde pentru a ne intreba ce dorim la cina. Am avut de ales intre ciorbita radauteana si ciorbita de legume ca prim fel si platou pentru doua persoane din legume si carne la gratar sau ficatei la ceaun cu usturoi, iar pentru cei care sunt vegetarieni au pregatit branza cu mamaliga si smantana. Mi-a placut foarte mult aceasta grija atat pentru oaspeti, cat si pentru a evita risipa. Acest lucru m-a incantat, ca si faptul ca s-au gandit si la cei ce nu servesc carne. M-au cucerit cu aceasta atitudine. Mai multe insa, despre Nemeth Resort intr-o alta postare.

In jur de ora 14 am ajuns, ne-am cazat si ne-am odihnit pe terasa din fata apartamentului, servind o bere (sotul meu) sau un pahar cu limonada cu sirop de zmeura (eu), admirand peisajul mangaiati de razele soarelui si incalziti de cele 13 grade din termometru.

Cam atat pentru astazi.

Niciun comentariu: