marți, 29 decembrie 2020

DE SARBATORI

 

Ce repede a trecut Craciunul

 

Mi-am dorit sa scriu mai mult. Postarile, multe dintre ele sunt scrise, insa in a doua parte a lunii decembrie lucrurile s-au precipitat si nu am reusit sa le incarc, asa ca am decis sa le “adun” si sa va spun despre ele acum.

Au fost insa evenimente frumoase, incepand cu serbarea corului copiilor de la Centrul de copii al parohiei Sf Gheorghe Nou din Ploiesti. In duminica premergatoare sarbatorii Nasterii Domnului copilasii de la centrul parohial, coordonati de dna Paula au prezentat, dupa Sfanta Liturghie, un frumos program de colinde. Spre deosebire de alti ani, parintele a recomandat ca fiecare sa faca un pachetel pentru copii. Asa ca, am pornit la treaba: am comandat carti (vieti ale sfintilor explicate pe intelesul copiilor din categoria “Si ei au fost copii”) si am incercat sa fac fursecuri. Nu degeaba m-am uitat la filme cu tema de Craciun. Totul a fost impachetat ca un cadou si daruit.







A continuat perioada pregatirilor cand m-am bucurat din plin de prezenta parintilor la noi. Mama si-a dorit sa faca prajituri pentru a darui vecinilor si celor cu care se ajuta, asa ca am invitat-o la mine. Doamne, ce bine a fost, pentru ca ne-am mobilizat toti patru si am reusit de am terminat totul pana miercuri: prajituri, sarmale, ciorba, caltabos, aprovizionare de ultim moment. Joi dimineata am facut aperitivele, iar dupa-amiaza am terminat casa de impodobit (mai erau cateva globuri razlete, cateva cracute de brad carora trebuia sa le gasesc loc) cat timp sotul a fost pana la Bucuresti.



Si asa, repejor-repejor a venit si sarbatoarea Craciunului. In prima zi, desi obositi rupti, dupa un astfel de maraton, am reusit de am mers la Sfanta Liturghie, dupa care la masa la Magurele, la socri fiicei noastre. Desi initial era programat ca, in ziua de Craciun, sa luam masa la noi impreuna cu copiii, planurile s-au schimbat pentru ca Mihai a racit si a ramas in Bucuresti impreuna cu Denisa, prietena lui.

La Magurele ne-am simtit, ca de fiecare data minunat, insa am plecat in jur de ora 17 pentru ca nu mai puteam de oboseala. Ajunsi acasa, ne-am odihnit.

A doua zi, dupa Sfanta Liturghie si un drum scurt la cimitir pentru a aprinde lumanari la mormintele bunicilor, am plecat in alte vizite, de unde ne-am intors seara. Tot seara ne-m bucurat de prezenta Andutei si a lui Mihai (sotul ei), care au dormit la noi.

Pe 27 decembrie, de Sfantul Stefan, am luat micul dejun impreuna cu copiii, am mai stat de vorba, dupa care ei au plecat sa ia motul finutului David. Noi ne-am uitat la filme.

Ce repede au trecut aceste zile pline de bucurie alaturi de cei dragi.

Sper ca si voi ati petrecut sarbatoarea Nasterii Domnului cu bucurie si cu sanatate.

Va doresc in continuare sarbatori fericite!.

2 comentarii:

Andreea spunea...

Imi este tare drag sa va citesc! Sunteti o femeie tare harnica si o sursa de motivație pentru mine. De fiecare data cand va citesc imi lasati un sentiment de asezare, de odihna! Imi place ca va traiti viata frumos, cu entuziasm!
Va îmbrățișez!
An nou fericit, îmbelșugat in binecuvântări de la Dumnezeu!

din casuta noastra spunea...

Andreea, iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ai adresat. Mi-au umplut sufletul de bucurie.
Si eu te imbratisez cu mare, mare drag si iti urez un An nou cu sanatate, bucurii si impliniri alaturi de toti cei dragi.