luni, 9 noiembrie 2020

O MICA PLIMBARE

 

O scurta plimbare la Valea Doftanei

 

 

Ieri a fost o zi minunata de toamna, asa ca, dupa Sfanta Liturghie, ne-am propus sa plecam putin la aer. Si am zis sa pornim spre Campina si chiar mai sus, spre Valea Doftanei, in ideea ca Valea Prahovei este foarte aglomerata. Ce sa spun, si aici la fel de multe masini si de multa lume. Tot drumul am mers in coloana iar, cand am ajuns la baraj, o multime de masini, parcate pe ambele parti ale drumului.

De fapt noi cautam un loc linistit, cu copaci de la care sa pot lua cateva ramuri cu frunze si ramuri uscate pentru diverse aranjamente. Nu l-am gasit, asa ca ne-am oprit si noi pe marginea drumului, putin mai sus de baraj si, pe botul masinii, am servit pranzul comandat de la McDonald. Am preferat sa facem comanda, pentru a castiga timp si a evita aglomeratia de la McDrive. De ce McDonald? Este o veche traditie de familie... de cand erau copiii mici. Saptamana ce precede cele 4 posturi, este saptamana de “dezmat” culinar: McDonald, KFC si o shaorma sau, mai nou, un meniu de la Mesopotamia.



Dupa ce am mancat, ne-am plimbat putin prin padure, am luat cateva ramurele si am pornit incet spre casa. Pe drum am mai facut cateva popasuri de am admirat spledoarea de culori oferite din belsug de copaci si a mai culege cateva ramurele si frunze uscate.






Ultima oprire a fost pe malul apei, pentru a ma aproviziona cu cateva pietricele.



Una peste alta, ne-am bucurat de timpul frumos, de cateva ore petrecute afara, in natura.

Sper ca saptamana asta sa am timp pentru cateva aranjamente specifice toamnei. Bineinteles ca, daca reusesc, va arat si voua.

2 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

si noi la fel, dar pe Valea Teleajenului, si am avut meniu de la kfc :))

din casuta noastra spunea...

Ce coincidenta :)))