joi, 31 martie 2022

AM CITIT...

 

Am citit in luna martie

 

Cu chiu si vai am reusit luna aceasta de am citit doua carti:

“Scrisori catre Sfanta Lidia”


Lidia este o fata frumoasa, ce face parte dintr-o familie de protestanti care s-au convertit la Ortodoxie. Ea a refuzat sa se boteze odata cu familia, pentru ca nu a vrut sa faca acest lucru doar pentru ca asa au facut parintii ei, ci pentru ca si-a dorit sa se boteze doar cand se va simti pregatita.

Cand parintii s-au botezat, i-au daruit si Lidiei o icoana a Sfintei cu acelasi nume - Lidia. Fiind la varsta schimbarilor (trecerea de la liceu la facultate, plecarea din casa parinteasca la camin) si la varsta intrebarilor a simtit ca cel mai bine este sa ii scrie Sfintei Lidia. Acest schimb imaginar de scrisori, au calauzit-o pe tanara Lidia pe drumul spre maturitate si spre Ortodoxie.

O carte minunata, pe care o recomand tuturor, dar in special tinerilor. In paginile ei, pot gasi multe raspunsuri la intrebarile care ii framanta.


“Atractia necunoscutului” de Jane Woods


O carte usoara, extrem de placuta, o frumoasa poveste de dragoste.

Eroina cartii, Kay, il insoteste pe logodnicul ei Terry si pe sora acestuia Leigh, in Sahara, la tribul Azawa, un trib de tuaregi, pentru a dezlega misterul legat de identitatea mamei lor. Pentru deplasarea prin desert au avut drept calauza pe Enian, un tanar tuareg.

Cand au ajuns la destinatie, Terry si Leigh au simtit ca “au ajuns acasa” si au hotarat sa ramana in mijlocul tuaregilor.

Pe de alta parte, intre Kay si Enian s-a infiripat o frumoasa poveste de dragoste.

 


Niciun comentariu: