luni, 26 iulie 2021

AM CITIT

 

Am citit, mi-a placut….. va recomand

 

Dintre cartile citite anul acesta, m-am gandit sa va spun cateva cuvinte despre cele doua scrise de Max du Veuzit si anume: “Sotul meu” si “Cumpar … un sot”.


“Sotul meu”,
este o poveste de dragoste, la care orice fata viseaza. Simona Montagnac, o tanara frantuzoiasca iesita de curand de la internat si care lucra ca domnisoara de companie pentru doamna Bertha Nordin, primeste intr-o zi un plic adresat “doamnei Walter Anderson, nascuta Simona Nontagnac”. Considerand ca totul este o eroare, porneste sa rezolve misterul. Asa afla ca, in conformitate cu actele existente, ea este casatorita cu sir Walter Andreson, un important scriitor din Anglia. Atfel ca, tanara Simona porneste spre Anglia, cu gandul de a desface asa-zisa casatorie. Numai ca planurile s-au schimbat cand, in urma rugamintilor puternice ale domnului Curnett (notarul ce era la curent cu toata aceasta situatie,) accepta sa ramana casatorita cu sir Walter timp de un an de zile.

Ce este cu aceasta casatorie? De ce a insistat domnul Curnett ca cei doi sa nu se grabeasca in desfacerea casatoriei? Au rezistat ei impreuna? Sunt intrebari pe care le aflati doar citind aceasta frumoasa carte.

Sunt convinsa ca, imediat ce incepeti sa o cititi nu o lasati din mana pana cand nu o terminati.




“Cumpar … un sot” este o alta frumoasa poveste de dragoste. Tanara frantuzoiasca Claude Fremond, o tanara foarte bogata, considera ca trebuie sa se casatoreasca, dar nu oricum, ci cu un barbat ales de ea. Asa cum ii spune domnului Michot, patronul agentiei matrimoniale “Select-Agentie”:

Dorea un sot care sa fie o companie placuta, instruit, amabil, curtenitor, sa fie moralmente uniti prin aceleasi gusturi, aceleasi interese si o incredere reciproca.

Se baza pe tovarasul ei pentru a o apara la nevoie si a o trata in toate imprejurarile ca pe o prietena foarte draga; dar aici se vor opri relatiile lor”

Bineinteles ca, pentru toate acestea, sotul va fi platit.

Fara a sti cine este persoana respectiva, Didier Valencourt, afland de la domnul Michot despre aceasta solicitare stranie, a facut tot posibilul ca el sa fie cel ales. Este foarte frumos descrisa partea in care cei doi se cunosc, insa ceea ce urmeaza dupa castoria celor doi, te tine cu sufletul la gura.

O frumoasa lectura de vacanta ….si nu numai.

Niciun comentariu: