marți, 11 iunie 2019

SPECTACOL SI ELEGANTA


SPECTACOL SI ELEGANTA



Nu pot sa spun ca sunt o mare iubitoare de animale, dar caii, prin eleganta si frumusetea lor, fac exceptie. Inca de copil, concursurile de echitatie prezentate la TV, reprezentau emisiunile favorite.
Anul acesta, in dorinta de a ne plimba cat mai mult, am tot cautat informatii despre evenimente, festivaluri, concursuri. Asa am aflat despre “Karpatia Ponny Show”, un eveniment organizat, cu ocazia Zilei de 1 Iunie, pe domeniul Cantacuzino de la Floresti, vedeta acestuia fiind, bineinteles, calul. Asa ca, in weekend-ul respectiv, am imbinat activitatile administrative cu participarea la eveniment, in calitate de vizitator.
In parcul domeniului, ce se intinde pe o suprafata foarte mare, au fost amenjate diferite zone de interes. Principala zona a constiuit-o cele doua arene pentru concursuri de dresaj, de obstacole cai si ponei, concursuri de stafeta.









O alta zona a fost destinata copiilor, aici fiind amenajat un loc de joaca: baloanele uriase pe apa, loc pentru tras cu arcul, tiroliene.



           Castigatorii au fost premiati.


          Nu au fost uitati nici artizanii, oamenii care, cu rabdare, talent, dragoste pentru frumos si multa munca, ofera vizitatorilor lucruri minunate pornind de la obiecte din panza, piele, pictura pe panza, si multe alte produse handmade.

















Spre castelul ce, din pacate acum este o ruina, la umbra generoasa a copacilor vechi de sute de ani, au fost amenajate locurile pentru diverse ateliere. Aici, copiii au putut picta pe apa, s-au bucurat de roata olarului, au invatat sa planteze, au creat povesti cu fire, ace si culori, au facut exercitii de indemanare.











                Un punct de atractie pentru copii, l-a constituit un joc din lemn, care pune accentul pe indemanare. Conducerea unei bile printr-un labirint, pana in partea de sus.






          Au fost doua zile in care ne-am delectat privind concursurile de echitatie, ne-am plimbat, am savurat o portie de sarmale, urmata de o cafeluta la nisip si o braga rece.





Organizatorii evenimentului sunt cei de la Cross Country Farm, care si-au prezentat cu aceasta ocazie si pensiunea. Aceasta se afla in localitatea Prod din judetul Sibiu, iar cei care doresc sa petreaca acolo cateva zile, trebuie sa tina cont de un singur lucru. Pachetele de servicii cuprind: cazare, pensiune completa siiiiii....ore in aer liber, adica in compania cailor. Indiferent daca ai calarit vreodata sau nu, acolo sigur te vei imprieteni cu calul. Pentru mai multe detalii sau informatii despre un mare iubitor de cai aflati intrand pe pagina lor.



Organizarea evenimentului a fost impecabila, incepand cu intrarea pe domeniu, parcarea masinii (de obicei, la astfel de evenimente, o mare problema),  amenajarea diferitelor puncte de interes, fiecare gasind o modalitate de a se relaxa.
Daca tot am vorbit despre organizatori, nu pot incheia aceasta postare, fara a va arata si cateva poze de pe domeniul Cantacuzino, o minunatie a naturii, care a gazduit acest frumos eveniment. Cu mare bucurie am vazut ca sunt schele pe castel, asta inseamna ca se fac eforturi pentru reabilitarea acestuia.









Abia astept evenimentul din septembrie “Karpatia Horse show”. Daca achizitionati din timp biletele, acestea chiar nu sunt scumpe. Noi am platit un abonament de 35 lei/persoana, pentru toate cele 3 zile.

Niciun comentariu: