Lectia nr.
3: Ciorba
Sambata,
in cadrul lectiei, am invatat sa facem o ciorbita. Dupa cum ati vazut si din
postarile anterioare, inca nu am trecut sa lucram cu carne. Ideea este de a ne
obisnui mai intai cu prelucrarea legumelor, dupa care vom trece si la
prelucrarea diverselor tipuri de carne.
Reteta
aleasa de cele doua „eleve” a fost: ciorba cu lapte batut
Pasul 1: Pregatirea ustensilelor
- Tocator;- Cutit;
- Castron inox sau plastic pentru legumele curatate;
- Oala pentru ciorba
Pasul 2: Pregatirea ingredientelor
-
1 litru apa,- cate 200 gr fasole verde si mazare (din conserva sau congelate),
- 2 morcovi,
- 2 radacini de patrunjel,
- 1 radacina pastarnac (mai mica);
- 2 cepe,
- 4 cartofi,
- 200 gr rosii sau zarzavat pentru ciorbe,
- 1 litru lapte batut,
- cate o legatura mica marar si patrunjel verde,
- sare
Pasul 3: Mod de preparare:
-
se curata si se spala morcovii,
patrunjelul si pastarnacul si se taie cubulete;- se curata si se spala cartofii si ceapa;
- se taie cartofii cuburi, iar ceapa se toaca marunt;
- rosiile se decojesc si se dau pe razatoarea mare;
- radacinoasele se taie cubulete si se pun la fiert in apa clocotita, putin sarata. Se fierbe totul la foc potrivit, acoperind oala cu capac;
- dupa 10 minute se adauga fasolea verde si mazarea congelate (daca se folosesc legume conservate prin fierbere, se adauga in ciorba odata cu rosiile) si se continua fierberea aproximativ 5-7 minute;
- se adauga la fiert cartofii;
- cand cartofii au fiert, se adauga in ciorba rosiile;
- dupa 5 minute se face focul la cikorba foarte mic si se toarna laptele batut
- se mai lasa sa dea un clocot, se stinge focul, se sareaza dupa gust si se presara verdeata tocata marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu