joi, 29 octombrie 2020

SA CITIM....

 

O noua lectura

 

Va spuneam cu ceva timp in urma ca incerc sa citesc “Moarte pe Nil” de Agatha Cristie. Ei bine, am reusit si mi-a placut extrem de mult.

Desigur, Agathe Cristie este o scriitoare ale carei carti reusesc sa te tina cu sufletul la gura, dar sa te si relaxeze. Ei bine, in “Moarte pe Nil” suspansul se prelungeste chiar pana la ultimele pagini. De fiecare data cand crezi ca, alaturi de Hercule Poirot, ai descoperit criminalul, autoarea parca iti spune:”mai incearca”.

In prima parte a romanului sunt prezentate personajele care urmeaza a pleca in Egipt din diferite motive, totul fiind descris intr-o maniera placuta si cu un asemenea stil care te face sa crezi ca ai putea sta de vorba cu ele. Odata cu prezentarea acestora, Agatha Cristie ne face cunostinta si cu Egiptul, o tara exotica.

Insa, in partea a doua a romanului incepe adevarata actiune si suspansul. Cei care s-au intalnit intamplator in Egipt, au ajuns, tot intamplator si pe nava Karnak pentru a face o croaziera pe Nil.

Am tendinta de a povesti cartea pas cu pas, insa este mult prea frumoasa ca sa nu fie citita, asa ca va las pe voi sa descoperiti personajele, sa fiti alaturi de Hercule Poirot in descoperirea criminalului sau a criminalilor….😏





Niciun comentariu: