marți, 5 iulie 2022

PENTRU SUFLET

 

DUMINICA…. DE SUFLET

 

Duminica dimineata ne-am amintit ca la Catedrala din Voluntari au fost asezate spre inchinare Racla cu Cinstitul Brau al Maicii Domnului si Moastele Sfantului Cuvios Stelian, ocrotitorul copiiilor, iar slujba a fost slujba arhiereasca.

Eram convinsi ca acolo vom sta mult timp, asa ca, inarmati cu rabdare, mancarica si apa, am pornit la drum. Cand am ajuns, mai greu a fost cu gasirea unui loc de parcare. Am gasit ceva mai departe de Catedrala, langa un mic parc de copii.

Cand am coborat din masina, am avut o mare surpriza si bucurie: erau puse difuzoare pentru ascultarea slujbei si in aceasta zona. Ce frumos: mamicile stau cu copiii in parc si asculta Sfanta Slujba.

Am mers pe jos pana la catedrala si, intr-adevar, aici era o mare de oameni. Ne-am asezat la rand, insa un jandarm a comunicat unei doamne foarte insistente sa mearga la umbra si sa asculte slujba in liniste, pentru ca inchinarea la Braul Maicii Domnului si la moastele Sfantului Stelian va avea loc dupa terminarea acesteia.

Oooo, ce bine. Repede la masina, ca sa putem asculta in liniste slujba. Dupa ce s-a terminat slujba, ne-am imaginat ca toata lumea se va inghesui, asa ca am servit masa cu ceea ce aveam de acasa si am mai asteptat in masina, la umbra, aproape o ora.

Cand am revenit la Catedrala, era destula lume, insa totul a mers foarte repede. Ne-am asezat la rand la ora 13.30 si am ajuns la racle la ora 15.

Nici nu am simtit cand a trecut timpul. Organizarea a fost excelenta. Pe tot traseul pe care l-am parcurs pana la racle au fost asezate corturi. Numerosi voluntari se plimbau printre pelerini si ofereau apa rece. Iar pelerinii, organizati in grupuri, asteptau sa avanseze in liniste si rugaciune: unii se rugau murmurand incet, altii citeau rugaciuni de pe telefoane sau din mici acatistiere. O atmosfera minunata.


















Niciun comentariu: