duminică, 30 octombrie 2016

CONCEDIU 2016 – COVASNA SI TINUTUL SECUIESC (VI)

            Dupa o zi intreaga petrecuta in natura, in cea dea- cincea zi a concediului am pornit sa cunoastem orasul Sfantul Gheorghe.
            Odata ajunsi in oras, am parcat masinuta si am pornit in cautarea muzeului National Secuiesc. Nu l-am gasit, insa „ne-a iesit in cale” expozitia cinegetica a tinutului secuiesc, un muzeu unde pot fi admirate materiale si obiecte ce tin de vanatoare: echipamente, trofee, exponate in marime naturala. Aici por fi admirate atat animale impaiate ce traiesc in zona tinutului secuiesc, cat si animale din Savana Africana.
            Tot aici se poate admira si un barlog de urs, realizat in marime naturala.Am continuat plimbarea prin parcul din centrul orasului


Dupa plimbarea prin parc, ne-am oprit sa vizitam Muzeul Carpatilor Rasariteni aflat in imediata apropiere. Aici, din pacate, nu am putut fotografia (gasiti pe net fotografii), insa intoarcerea in timp cu foarte multi ani in urma mi s-a parut interesanta, mai ales ca doamna muzeograf ce ne-a insotit in aceasta calatorie a participat la sapaturile arheologice si ne-a impartasit din experienta dansei. Va recomand sa vizitati acest muzeu.

Trimiteți un comentariu