marți, 28 iulie 2015

LA BRAN


Un week-end de poveste
 

Impreuna cu prietenii nostri de la Constanta si Bucuresti am hotarat sa petrecem week-endul la munte. Ne-am gandit sa fie un loc unde sa ne odihnim, sa ne relaxam, dar sa si vizitam cateva din frumoasele obiective turistice.

Pentru ca sa imbinam toate acestea, am ales zona Moeciu-Brad. Cazarea a fost la pensiunea  Ruxandra  pe care o recomand cu toata inima. Curte mare, frumoasa, cu locuri de relaxare, locuri de odihna, dar si locuri de joaca pentru copilasi, cu camere curate, bucatarie spatioasa si dotata cu tot ceea ce trebuie.

Vineri, dupa un drum mai lung sau mai scurt, ne-am intalnit cu totii la pensiune, ne-am odihnit si am facut planuri pentru a doua zi.

Pentru ca prietenii de la Constanta au doua fetite mici, am hotarat ca, in primul rand, sa mergem la Dinoparc, dupa care sa urcam la Cetatea Rasnov.

Deci, dupa ce am servit micul dejun, am pornit voiosi spre Dinoparc. Odata ajunsi, cu chiu, cu vai am parcat masinile si ne-am asezat la rand, pentru a urca cu tractorasul pana la prima destinatie: DINOPARC.

Dinoparc este un parc amenajat in inima padurii, unde copiii si nu numai, pot admira dinousaurii in marime naturala, realizati foarte frumos sau se pot aventura pe „Traseul Aventura”. Sunt si locuri de odihna, loc de joaca. Tot aici copii sunt invatati, in cadrul atelierelor organizate, sa toarne in forme miniaturi de dinozauri sau sa picteze dinozaurii.

Iata ca si la noi in tara sunt oameni cu idei ingenioase, si la noi se pot realiza lucruri frumoase, asa ca va invit sa mergeti sa vizitati acest frumos parc. Si, pentru a va convinge, va las si cateva fotografii:

Intrare in Parc, tarifele practicate si harta Parcului

 
 
 
 
             Traseu Aventura

 




Locuri de relaxare si odihna



 


 
Cativa dinosauri mai mari sau mai mici

 

 



 
 

Printre toate aceste animale preistorice se afla si un vulcan, in plina activitate.

 
 

Dupa ce ne-am plimbat printre atatia dinoasuri, am pornit mai departe, spre cetatea Rasnov, un loc incarcat de istorie. Asezata pe varful muntelui, ofera o minunata priveliste atat a imprejurimilor, cat si a orasului Rasnov.

 


 
 
 

Aleile inguste din interiorul cetatii erau pline de magazine ce ofereau o multime de suveniruri:

 
 


Dupa o excursie atat de frumoasa, insa si obositoare din cauza soarelui care a stralucit nemilos, ne-am intors la pensiune.

A doua zi fiind duminica, dimineata am mers sa participam la Sfanta Liturghie la manastirea Bran. Un loc de poveste, atat manastirea, cat si imprejurimile. Bisericuta mica, in care se intra descult sau cu cipici de unica folosinta, linistea ce inconjoara manastirea, glasul parintelui si al maicutelor ce se aude duios la megafon, multimea copilasilor ce se joaca linistiti pe pajistea manastirii, totul te duce intr-o atmosfera de poveste, din care ne-a trezit predica parintelui. O predica prin care parintele a vrut sa sublinieza inca o data ca Orotdoxia nu inseamna doar bilete si acatiste cu indeplinirea numeroaselor dorinte, ci inseamna, mai ales, milostenie, darnicie, grija fata de cel de langa tine. Practic, sa te daruiesti celui de langa tine, pentru ca Dumnezeu sa ti se daruiasca tie. Totodata, parintele a atras un semnal de alarma parintilor, rugandu-i sa acorde o mai mare atentie copiiilor, sa acorde mai mult timp educarii lor, rugandu-i calduros sa evite sa lase copilasii nesupravegheati in fata televizoarelor si a calculatorului.

 




Toate aceste ne-au mers la suflet, asa ca, am pornit-o spre pensiune cu inimile pline de invatatura primita, insa cu burticile plangand de foame. La pensiune ne-am odihnit, ne-am relaxat si ne-am pregatit sufleteste pentru drumul spre casa. Nu ne venea sa lasam in urma noastra racoarea si linistea si sa ne intoarcem la canicul si zile zbuciumate. Asa ca, spre seara am pornit la drum, insa nu pe Valea Prahovei, de unde aveam informatii ca se circula bara la bara (de fapt, mai mult se statea), ci pe varianta Cheia-Valenii de Munte. La un moment dat si pe aici s-a circulat destul de greu datorita semafoarelor existente, insa au fost portiuni scurte de drum.

Niciun comentariu: