marți, 3 martie 2015

RECOMANDARI CARTI


Ce am mai citit si va recomand


            Fidela promisiunii pe care mi-am facut-o, de a citi cat mai mult, de a evada din cotidian in lumea minunata si linistitoare a cartilor, si in luna februarie am reusit sa citesc.

1.    Vietile Sfintilor vol 3 (o selectie din vietile sfintilor din lunile martie-mai)

 La fel ca si in volumul 1, si in acest volum sunt prezentate vieti ale oamenilor de diverse categorii sociale, care au ales sa traiasca pentru Hristos, sa se jertfeasca pentru Hristos si pentru credinta ortodoxa, devenind astfel modele de viata pentru noi, crestinii ortodocsi.


2.    Fapte minunate de la parinti atoniti




Cartea prezinta intamplari duhovnicesti si fapte ale parintilor atoniti, adunate de-a lungul timpului si pastrate in manuscrise, spre folosul duhovnicesc al tuturor.


3.    Marile sperante de Charles Dickens




Cartea prezinta viata orfanului Pip in perioada cuprinsa intre copilarie si adolescenta, marcata de doua intamplari: intalnirea in cimitirul localitatii cu evadatul Abel Magwitch si vizitele saptamanale la domnisoara Havisham.


Intreaga viata a lui Pip se schimba atunci cand un binefacator misterios il trimite la Londra pentru a capata o educatie de „gentelman”, intrand totodata in posesia unei averi considerabile. Abia spre sfarsitul romanului, Pip descopera cine este acest binefacator.

4.    Mara de Ioan Slavici




  

Personajul principal este Mara, o femeie ramasa vaduva, cu doi copii (Persida si Trica). Intreaga viata si-o dedica cresterii si educarii celor doi copii, facand totul pentru binele lor. Dorinta ei cea mai mare era ca atat fata, cat si baiatul sa fie deosebiti.

Un roman care arata jertfa mamei.


Niciun comentariu: