luni, 10 martie 2014

Inceputul timid al obtinerii rasadurilor de legume


O noua seara impreuna. Am terminat treburile si, inainte de a ma pregati pentru ziua de maine am venit sa va salut si sa va povestesc ce s-a mai intamplat in casuta noastra astazi. Dar, mai intai sa pun reteta prajiturii de ieri:

Negresa cu gem

Ingrediente:
- 400 gr faina, 
- 400 ml apa, 
- 300 gr zahar, 
- 200 ml ulei,
- 1 borcan (400 gr) gem, 
- 5 linguri nuca macinata, 
- 1 lingurita scortisoara, 
- 1 lingurita bicarbonat, 
- 1 lamaie, 
- 1 lingura cacao, 
- 1 fiola esenta de rom, 
- 1 praf de sare
.

Mod de preparare: intr-un castron se pune gemul, apa, sarea si zaharul si se amesteca bine pana se topeste zaharul. Se incorporeaza treptat uleiul, se adauga nuca macinata, scortisoara, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si se omogenizeaza. Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie, se pune in compozitie, iar la sfarsit se adauga cacaua cernuta impreuna cu faina si se amesteca bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mijlociu, aproximativ 1 ora. Se lasa prajitura sa se raceasca in tava si se taie in patrate sau dreptunghiuri.
Va doresc pofta buna.

In aceasta seara am resuit sa facem doar lucrarile premergatoare semanarii semintelor si anume: am pregatit balconul, am taiat rolele de la hartia igienica si, pentru ca nu avem suficiente role am pregatit si alte recipiente. Din pacate nu am poze, caci fotograful (fiul meu) a avut ore pana tarziu la scoala si nu a avut cand sa faca pozele. Insa, maine vin si cu pozele de rigoare.

Maine, cand venim de la serviciu, speram sa reusim sa insamantam. 
Cam acestea sunt noutatile din casuta in aceasta seara, iar acum ca vi le-am spus, ma retrag nu inainte de a va dori o noapte linistita.

Un comentariu:

Mariana spunea...

Mulţumesc pentru reţetă, am s-o încerc în week-end!
Spor la grădinărit!