SINAIA FOREVER – ZIUA I
Am ajuns la Sinaia ieri in jur de ora 14 si, dupa ce ne-am
cazat am pornit spre centrul orasului, acolo unde se desfasoara acest frumos
festival.
Pentru ca nu sosise foarte multa lume, ne-am plimbat in
voie, am admirat si am vazut cum este organizat. Daca anii trecuti, pe
carosabilul de pe DN1, chiar pe centru, era zona de fast-food, anul acesta,
lucrurile stau altfel: accentul a fost pus pe voie buna, sport, artizanat,
cultura.
Copiii au avut o zona destinata lor, cu locuri de joaca, artisti
care le-au pictat fetele, un panou de escalada, precum si numeroase alte activitati
oferite divserse asociatii.
O alta zona a fost dedicata sportului, aici doritorii de sah
au avut posibilitatea de a juca fie la mese, fie cu sahul mare.
Au fost amplasate mese pentru tenisul de masa, iar iubitorii sportului de iarna s-au bucurat de folosirea simulatoarelor de schi.
A urmat zona “handmade” unde ne-am delectat cu numeroase
produse realizate cu maiestrie si dragoste de oameni talentati si iubitori de
frumos.
In dreptul primariei chef Nicolai Tand a realizat un mic show de gatit: tartine cu pastrama de vita si sos remoulade. Nu m-a dat pe spate ceea ce a gatit, insa am avut ocazia sa vad un om modest, cu respect extraordinar fata de public si cu dragoste de copii.
Inaintand spre parc, chiar in centrul orasului a fost
amplasata o scena unde, a evoluat printre altii si trupa “Acoustik Boyz” pe
care am ascultat-o savurand o cafea fara cofeina la terasa din apropiere. Atat
de frumos au cantat baietii, incat am uitat de parada.
Paralel cu parcul se afla zona de fast-food, unde sfaraiau oalele
imense cu sarmale si carne la borcan, iar pe gratare sfariau micii, frigaruile,
ciolanele si multe alte bunatati oferite celor infometati dupa dans si
plimbare.
Seara, pe scena amenajata in Parcul Carol, au evoluat
numerosi artisti, spectacolul fiind incheiat de Loredana.