sâmbătă, 30 septembrie 2023

LA FESTIVAL

 SINAIA FOREVER – ZIUA I

 “Sinaia Forever” un festival despre eleganta, cultura, despre lucrul frumos, dar si despre istorie. Denumirea sub care festivalul se desfasoara anul acesta este: “Reteta originala-produs 10% local”.

Am ajuns la Sinaia ieri in jur de ora 14 si, dupa ce ne-am cazat am pornit spre centrul orasului, acolo unde se desfasoara acest frumos festival.

Pentru ca nu sosise foarte multa lume, ne-am plimbat in voie, am admirat si am vazut cum este organizat. Daca anii trecuti, pe carosabilul de pe DN1, chiar pe centru, era zona de fast-food, anul acesta, lucrurile stau altfel: accentul a fost pus pe voie buna, sport, artizanat, cultura.

Copiii au avut o zona destinata lor, cu locuri de joaca, artisti care le-au pictat fetele, un panou de escalada, precum si numeroase alte activitati oferite divserse asociatii.


O alta zona a fost dedicata sportului, aici doritorii de sah au avut posibilitatea de a juca fie la mese, fie cu sahul mare.



Au fost amplasate mese pentru tenisul de masa, iar iubitorii sportului de iarna s-au bucurat de folosirea simulatoarelor de schi.

A urmat zona “handmade” unde ne-am delectat cu numeroase produse realizate cu maiestrie si dragoste de oameni talentati si iubitori de frumos.



tablouri pictate pe coji de oua


agende cu coperti pirogravate


pictura manuala pe ceramica (produse unicat)




produse din piele

produse din lavanda


creme pe baza miere si uleiuri diverse


ie cusuta manual

lumanari din ceara naturala

In dreptul primariei chef Nicolai Tand a realizat un mic show de gatit: tartine cu pastrama de vita si sos remoulade. Nu m-a dat pe spate ceea ce a gatit, insa am avut ocazia sa vad un om modest, cu respect extraordinar fata de public si cu dragoste de copii.





Inaintand spre parc, chiar in centrul orasului a fost amplasata o scena unde, a evoluat printre altii si trupa “Acoustik Boyz” pe care am ascultat-o savurand o cafea fara cofeina la terasa din apropiere. Atat de frumos au cantat baietii, incat am uitat de parada.


Mergand spre parc, a urmat o alta zona, de data aceasta dedicata maestrilor culinari de s-a putut achizitiona produse din carne de mistret si caprioara, mezeluri de mangalita, dar si piept de rata usor afumat. Nu au fost uitate nici branzeturile maturate cu chimen, ardei, sau de tip svaiter, precum si diverse dulciuri






Paralel cu parcul se afla zona de fast-food, unde sfaraiau oalele imense cu sarmale si carne la borcan, iar pe gratare sfariau micii, frigaruile, ciolanele si multe alte bunatati oferite celor infometati dupa dans si plimbare.





Seara, pe scena amenajata in Parcul Carol, au evoluat numerosi artisti, spectacolul fiind incheiat de Loredana.

 

2 comentarii:

  1. Nu am mai fost de mult la Sinaia, dar imi aintesc ca, de fiecare data, imi placea sa ma uit la casutele cu obiecte lucrate de mana. Asa ca si acum m-am delectat in voie, fie doar si in fotografii :D.
    Cred ca a fost placut!!
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost superb. Nu am reușit în surprind in poze frumusețea lor.
    Trebuie să încep un curs de fotografie, că de mult timp îmi doresc.

    RăspundețiȘtergere