Shaorma cu pleurotus
Zi de post - Postul Maicii Domnului, insa o zi cu multa alergatura si treaba. Ajunsi acasa, am “inventariat” repede ce ingrediente am si ce pot face repejor cu ele. Nu aveam nici o idee, insa a sunat surioara mea si imi povestea, printre altele, ca a facut copiiilor shaorma de post. Si atunci mi-a venit ideea: daca inlocuiesc soia cu pleurotus? Am incercat si ne-a placut.
Va las rețetă să încercați și voi pentru că este delicioasa.
Ingrediente:
500 gr ciuperci
Pleurotus, condimente (sare, piper, coaja rasa de lamaie, 3-4 catei de usturoi
pisati), ulei, lipii fara gluten, maioneza de post (din lapte de soia și ulei), ketchup, ceapa rosie, castraveti
murati, rosii, cartofi prajiti (optional).
De la ciupercile Pleurotus am folosit palariile, pe care le-am tăiat fasii. Coditele le-am pus în congelator, fiind delicioase la supa crema de ciuperci sau la tocăniță.
Intr-o cratita am pus 2-3 linguri ulei
si, cand s-a incins am adaugat fasiile de ciuperci, boia, sare, piper, putina coaja rasa de lămâie si usturoi
tocat. Am lăsat totul la foc mic timp de 5-6 minute, amestecand continuu.
Am făcut maioneza și am amestecat-o cu 1-2 catei de
usturoi.
Am pus pe plita lipiile și le-am lăsat 1-2 minute pe fiecare parte.
Avand toate ingredientele pregatite, am format shaorma, adaugand la fiecare ce si-a dorit.
Noi am renuntat la cartofii prajiti.
Sotul nu este fan rosii, iar eu nu sunt fan ketchup.
Curcubeu pe cerul gurii.
Daca doriti sa incercati, va doresc pofta buna.
Mulțumesc frumos!
RăspundețiȘtergereBună ideea!
Eu ador ciorba falsă de burtă, făcută cu pleurotus!
Post cu pace!
Și mie îmi place foarte mult acea ciorba.
ȘtergereLa fel îți doresc și ție Lili!❤️