duminică, 12 mai 2024

SFINTII PRIETENII NOSTRI

 Pentru rugaciunile Sfantului Mucenic Ioan Valahul, ale Sfantului Ierarh Epifanie, arhiepiscopul Ciprului, si Gherman, patriarhul Constantinopolului, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Minunea credintei

Am primit o scrisoare de la o crestina din Italia care imi scrie permanent de mai multi ani si trimite pomelnic. Mi-a scris o minune pe care a trait-o dumneaei. Deci o voi transcrie asa cum mi-a trims-o.

Eram in pelerinaj in nordul Greciei: Veria-Meteora-Katerini-Tesalonic. Eram la Katerini-Duminica la Sfanta Liturghie.

La sfarsit, parintele grec ne-a facut o rugaciune pentru calatorie si cu cutitasul de la SFANTA PROSCOMIDIE cu care se scot particele ne-a facut o SFANTA CRUCE din crestet pana la mijloc, de la un umar la altul (aceasta stand in genunchi). In acea biserica sunt Sfintele Moaste ale Sfantului Mare Mucenic Gheorghe.

A doua zi am plecat si in drum catre Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir, un director din Santierul Naval Galati a dorit sa vada intr-un magazin la loc deschis plante exotice si sa cumpere.

Era autostrada si trebuia sa treaca strada. A trecut un grup si o doamna singura in urma a trecut si ea – dar un bolid, a luat-o in botul masinii, a aruncat-o la zece metri inaltime (nu exagerez, am vazut- cu ochii mei) si a cazut pe asfalt. A venit ambulanta si a dus-o la spital. Noi cu autocarul in urma ei.

Nu stiu cate ore am stat (mult, enorm). Parintele vine la mine si zice: “Ce carti aveti?”. Am scos tot ce aveam si ne-am pus la rugaciune. Intre timp ma intreaba: “Dar doamna a fost cu noi duminica la Sfanta Liturghie? Si i-am spus ca DA….Atunci am capatat amandoi incredere.

Am epuizat toate cartile de rugaciune si Acatiste. Atunci parintele mi-a zis: “ Doamna Paula, ziceti DOAMNE MILUIESTE fara sa va opriti pana avem o veste”.

Intr-un tarziu, vine un doctor si ne spune ca i-au facut toate interventiile, RMN, raze, radiografii…..NU AU GASIT NIMIC… Doamna nu avea nimic… O durea doar mijlocul. Am plecat la Sfantul Dimitrie, am facut Acatistul, am intins un pachet de vata pe toata racla cu Sfinte Moaste, ca sa dau la toti! Au plecat toti, ca au zis: “Este prea puternic mirosul de mir si nu suportam”.

Am ramas eu si parintele. Am terminat, apoi i-am pus doamnei la mijloc o bucata mare de vata de la Sfintele Moaste pe scaunul lasat al autocarului.

Am ajuns acasa, dansa era asistenta medicala. Si-a facut toate investigatiile si a descoperit ca pietrele de la fiere si de la rinichi disparusera si ele…

Era primul ei pelerinaj – asa a luat drumul Sfintelor Manastiri.


(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti V”)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu