joi, 9 mai 2024

SFINTII-PRIETENII NOSTRI (II)

 Pentru rugaciunile Sfantului Proroc Isaia, ale Sfantului Mucenic Hristofor si pentru aducerea la Bari a moastelor Sfantului Ierarh Nicolae, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Maica Domnului si Sfintii doctori fara de arginti

O femeie din Grecia pe nume Atina Papa ne povesteste:

Baiatul meu Spiro a avut un accident de motocicleta si s-a lovit foarte tare la cap. A intrat in coma si a fost dus la spital. Doctorii au facut tot ce le-a stat in putinta, l-au si operat, fara a avea vreo speranta, apoi ne-au pregatit spunandu-ne ca si de va scapa, va ramane paralizat tot restul vietii, cu alte cuvinte, avea sa devina o leguma… Astfel, pentru ca lovitura de la cap a distrus locul de unde se da comanda pentru tot trupul, il tineau in viata doar cu aparatele.

Apoi a venit si duhovnicul nostru si i-a citit rugaciuni insemnandu-l cu Sfanta Cruce. Doctorii au spus ca trebuie sa il mute la alt spital, unul mai specializat.

Noi ne-am dus la Biserica Sfantului Spiridon la Liturghie. Era chiar de Ziua Intrarii Maicii Domnului in Biserica. Dupa Sfanta Liturghie, am mers la spitalul unde trebuia sa fie dus Spiro. Pe drum am inceput sa strig: “Plange Maica Domnului de la Oropo pentru baiatul meu Spiro”. Rudele au incercat sa ma linisteasca, dar degeaba… Eu strigam incontinuu. Am ajuns la spital. Dar Spiro nu fusese adus inca. Baiatul meu a ajuns abia dupa-amiaza. Si ne-au zis doctorii ca au intarziat pentru ca trupul lui Spiro incepuse sa functioneze cat de cat normal in afara de cap. De aceea este tot in coma si, din pacate, va ramane asa. Cu putin timp in urma, nu functiona nici un organ, dar acum corpul lui incepuse sa lucreze normal. Eu am inceput sa strig din nou ca plange Maica Domnului undeva la Oropo pentru copilul meu Spiro.

Intre timp, a venit o prietena a mea la spital. Cand am vazut-o, am intrebat-o imediat:”Ai adus lacrimile Maicii Domnului de la Oropo?” Ea m-a privit mirata si a zis: “Mama mea a fost intr-un pelerinaj la Oropo si s-a oprit sa se inchine la o icoana a Maicii Domnului, care izvoraste mir. Si acolo au obieciul ca de sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica sa deschida geamul icoanei si sa scoata picaturi de mir. A primit si ea mir, apoi, amintindu-si de copilul tau, a cerut un pic de mir si pentru Spiro. Si am venit sa ti-l aduc”.

Atunci am luat mirul si, cu seringa, i l-am bagat baiatului in perfuzia care il alimenta. Atunci au inteles rudele mele de ce strigam eu incontinuu.

Seara au venit doi doctori, l-au controlat, au vorbit ceva intre ei si apoi au plecat. Cand au iesit pe usa i-am zis prietenei mele sa fuga dupa ei si sa-i intrebe care este situatia. Cand a deschis usa, nu mai era nimeni pe hol.

A doua zi m-am dus la Sfanta Liturghie la Bisericuta din spital si cand am vazut icoana Sfintilor doctori fara de arginti Cosma si Damian, i-am recunoscut in ea pe cei doi doctori care fusesera aseara la Spiro.

Cand m-am intors de la Sfanta Liturghie, fiul meu a deschis ochii. Inainte ochii erau deplasati si rosii, avand sange in ei. Acum erau curati si la locul lor. Nu putea vorbi inca, dar ne privea. Incet, incet si-a revenit complet. Creiereul a devenit ca nou, de parca nu a fost lovit niciodata, iar inima, la fel. Doctorii au spus ca stiinta nu poate explica acest lucru si nu poate fi decat o minune.

L-am luat din spital chiar de ziua Sfantului Spiridon, mergand pe picioarele lui.

Multumesc Maicii Domnuluji si Sfintilor Doctori fara de arginti Cosma si Damian ca l-au inviat pe Spiro si mi l-au dat inapoi sanatos.

Acestea sunt cuvintel Atinei Papa.

 

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti IV”)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu