sâmbătă, 11 mai 2024

MAICA DOMNULUI AJUTATOAREA NOASTRA

 Pentru rugaciunile Sfantului Sfintit Mucenic Mochie preotul, ale Sfantului Ierarh Metodie si ale Sfantului Cuvios Chiril, luminatorii slavilor, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Aghiasma Sfantului Atanasie

Un crestin pe nume Ioan care vine de multi ani in Sfantul Munte mi-a povestit ca in urma cu mai multi ani avea probleme cu un genunchi. I se umfla si se umplea cu apa. Si trebuia sa mearga mereu la doctor ca sa-i extraga apa cu o seringa. Venind odata in Sfantul Munte a ajuns si la Aghiasma Sfantului Atanasie, care a izvorat prin minune cand i s-a aratat Maica Domnului si i-a spus sa loveasca cu bastonul in stanca din fata lui, si facand asa a izvorat aceasta aghiasma care curge de peste o mie de ani. La aceasta aghiasma aflandu-se Ioan, dupa ce a baut din ea i-a zis un parinte sa se spele pe piciorul cu probleme cu aceasta aghiasma si sa se roage la Maica Domnului.

Dupa ce a facut ce i s-a spus a plecat mai departe. Cand a ajuns in Romania a vazut ca piciorul s-a desumflat si nu-l mai durea deloc.

Dupa zece ani a inceput sa-l doara celalalt picior tot la genunchi si i s-a umflat. Nevasta i-a spus sa se duca la doctor ca sa-i extraga lichidul. Dar el i-a raspuns ca e timpul sa mearga in Sfantul Munte la Aghiasma Sfantului Atanasie.

Si venind anul acesta in Sfantul Munte a dormit la noi si chiar daca vremea nu era potrivita el a insistat ca trebuie neaparat sa ajunga la izvorul Sfantului Atanasie. Le-am dat masina si s-au dus. Iar a doua zi au plecat din Sfantul Munte.

Dupa cateva zile m-a sunat nevasta lui si mi-a spus ca i s-a desumflat piciorul si nu-l mai doare.

Deci Maica Domnului l-a vindecat din nou prin Aghiasma Ei. Acest crestin vine in fiecare an in Sfantul Munte.

 

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti V”)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu