PESTE CU LEGUME LA CUPTOR
-
2 buc peste (de data aceasta am avut dorada, insa am facut
reteta si cu pastrav si este la fel de delicioasa)
-
pentru uns pestele:
o 50 ml ulei de masline;
o zeama de la o lamaie
o 1 lingurita cimbru;
o 1 lingurita sare;
o 1 lingurita piper negru
macinat;
o 2 catei usturoi pisati;
o ½ lingurita boia dulce
(sau picanta pentru cine doreste un gust mai picant)
-
Pentru garnitura:
o 2 cepe;
o 2 ardei grasi;
o 2 cartofi;
o Patrunjel tocat
Mod de preparare:
-
Se curata pestele, se spala si se usuca bine;
-
Se amesteca foarte bine toate ingredientele pentru sos;
-
Se cresteaza usor pestele pe ambele parti si se unge la
interior si exterior cu sosul pregatit (daca mai ramane sos, acesta va fi
folosit putin mai tarziu);
-
Se pune pestele deoparte si se pregatesc legumele;
o Ceapa se taie julien
mai mare;
o Ardeii se taie rondele
sau julien;
o Cartofii se taie
cuburi.
-
Ardeii si ceapa se pun in tava in care se va pregati
pestele, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se intind in intreaga tava;
-
Peste legume se aseaza pestele, iar pe langa peste se
adauga cartofii;
-
Se mai unge pestele cu sos (daca mai ramane sos, se pune
peste legume);
-
In crestaturile pestilor se pune cate o felie de lamaie (in
partea de deasupra);
-
Se presara patrunjel verde tocat marunt;
-
Se uda o hartie de copt si se acopera cu ea foarte bine pestele
si legumele (in situatia in care aveti vas de yena cu capac sau altfel de tava
cu capac este foarte bine sa o folositi);
-
Se da la cuptor la o temperatura de 1800C pentru
35-40 minute.
Se serveste alaturi de salata verde cu
castraveti si marar.
Pofta buna!
Yamyyy, ce bun!
RăspundețiȘtergereȘi eu sunt o consumatoare pe peste
Noi am făcut somon cu salata asortata și păstrăv la cuptor cu legume
Și somonul este un peste delicios.
ȘtergereGând la gând!
RăspundețiȘtergereȘi la noi in familie se mananca des peștele cu legume la cuptor, mai ales ca soțul meu nu consuma defel alta carne. Ultima data am gătit știuca de Dunăre și am pus-o la cuptor cu toate legumele din casa, le-am și stropit cu un pic de vin înainte de coacere… va mulțumesc pentru rețetele trimise, îmi sunt de folos când nu am dispoziție, nici inspirație sa gătesc! ☺️
Așa este, pestele la cuptor cu legume este foarte delicios. De câteva luni fac mereu pește la cuptor simplu sau cu legume.
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru rețetă.
Zi frumoasă să ai!
Cu mare drag!
RăspundețiȘtergereȘi ție îți doresc la fel Mihaela!