joi, 6 octombrie 2022

BUNATATI

 

PLACINTA CU BRANZA DULCE

 

Ieri, cat am stat sa ma odihnesc putin si sa tricotez la vestuta lui Matei, mi-am adus aminte de bunica mea, Dumnezeu sa o odihneasca. Cand noi, nepotii, ii spuneam ca vrem ceva dulce, imediat ii venea cate o idee si dupa ceva timp ne aducea: gogosi, clatite, placinta. Asa visez si eu sa le fac nepotilor. Insa, pana atunci, mi s-a facut pofta de placinta cu branza 😀. Pentru ca am avut tot ce imi trebuie (branzica dulce, ceva urda (in congelator), iar in oala de lut, cam doua cani de lapte batut), am pornit la treaba.

Ingrediente: 800 gr amestec branzeturi (branza dulce, urda si iaurt), 5 oua, 150 gr zahar, un praf de sare, esenta vanilie

Mod de preparare: Branzeturile se amesteca foarte bine cu un praf de sare. Am adaugat cele 5 oua, batute usor ca pentru omleta, esenta de vanilie si zaharul si am omogenizat bine compozitia. Aceasta nu trebuie sa fie foarte lichida; ea trebuie sa fie ca o smantana groasa. In situatia in care nu este asa, se pot adauga 2 linguri de gris. Foile le-am impartit in trei. Am pus in tava 4 foi, unse fiecare cu ulei, am pus jumatate din compozitie, urmatoarele 4 foi, unse fiecare si restul de compozitie. Am terminat cu ultimele 4 foi, unse fiecare.

Am pus totul la cuptorul incalzit, la o temperatura de 1800 Celsius timp de 30 minute sau pana se rumeneste frumos.

Delicioasa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu