PLACINTA CU BRANZA DULCE
Ieri, cat am stat sa ma
odihnesc putin si sa tricotez la vestuta lui Matei, mi-am adus aminte de bunica
mea, Dumnezeu sa o odihneasca. Cand noi, nepotii, ii spuneam ca vrem ceva
dulce, imediat ii venea cate o idee si dupa ceva timp ne aducea: gogosi,
clatite, placinta. Asa visez si eu sa le fac nepotilor. Insa, pana atunci, mi
s-a facut pofta de placinta cu branza 😀. Pentru ca am avut tot ce imi trebuie (branzica
dulce, ceva urda (in congelator), iar in oala de lut, cam doua cani de lapte
batut), am pornit la treaba.
Ingrediente: 800 gr amestec branzeturi (branza dulce, urda
si iaurt), 5 oua, 150 gr zahar, un praf de sare, esenta vanilie
Mod de
preparare: Branzeturile se amesteca foarte bine cu un
praf de sare. Am adaugat cele 5 oua, batute usor ca pentru omleta, esenta de
vanilie si zaharul si am omogenizat bine compozitia. Aceasta nu trebuie sa fie
foarte lichida; ea trebuie sa fie ca o smantana groasa. In situatia in care nu
este asa, se pot adauga 2 linguri de gris. Foile le-am impartit in trei. Am pus
in tava 4 foi, unse fiecare cu ulei, am pus jumatate din compozitie,
urmatoarele 4 foi, unse fiecare si restul de compozitie. Am terminat cu
ultimele 4 foi, unse fiecare.
Am pus totul la cuptorul incalzit,
la o temperatura de 1800
Celsius timp de 30 minute sau
pana se rumeneste frumos.
Delicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu