UN DULCE USOR
A venit toamna, cu serile ei
racoroase. E momentul in care imi place sa simt aroma imbietoare a prajiturilor
proaspat scoase din cuptor. Aseara am facut ceva rapid, simplu si delicios,
adica:
CHEC –
RETETA MAMEI MELE
Ingrediente:
6 oua, 6 linguri de ulei, 1,5
cani faina, 1 cana de zahar, nuci, merisoare, migdale (dupa dorinta fiecaruia),
1 lingura de cacao, un praf de sare.
Se bat spuma 6 albusuri cu sare si o cana de zahar.
Cele
6 galbenusuri se amesteca cu 6 linguri de ulei, esenta de rom si zahar vanilat.
Se
amesteca bine cele doua compozitii si se adauga 1 cana si jumatate de faina,
astfel incat aluatul sa fie moale. Acum se pot adauga in compozitie diverse:
merisoare, stafide, nuci, fulgi de cocos, migdale tocate, etc. Eu am pus
merisoare, agrise si nuci.
Se
tapeteaza cu hartie de copt tavile pentru chec si se toarna trei sferturi din
compozitie.
Compozitia
ramasa se amesteca cu o lingura cacao si se toarna in tava in fir subtire.
Pentru a crea un aspect marmorat se amesteca usor cu o furculita.
Se
coace in cuptorul preincalzit la o temperatura de 1800 Celsius timp
de 30 minute sau se face testul cu scobitoare.
Ce bine arata si ce pofta mi s- a făcut! :))
RăspundețiȘtergereMulțumim pentru rețetă!
Abia aștept să o incerc!
Cu mare drag, Ema! Abia astept sa imi spui daca ti-a placut.
RăspundețiȘtergere